Amenzile revin „în forță” pentru cei care nu vor respecta regulile anti-Covid: Avertismentul poliției
Polițiștii și carabinierii se vor afla în mai multe zone aglomerate, și nu doar, din capitală și din alte orașe din țară pentru a monitoriza respectarea măsurilor anti-Covid, în contextul creșterii zilnice a numărului de cazuri. Oamenii legii atenționează în continuare că este obligatorie purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, în transportul public și la stațiile de așteptare, inclusiv în spațiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice, dar și respectarea regimului de autoizolare de către persoanele cărora li se stabilește regimul respectiv.
Foto: UNIMEDIA

Hotărârea nr.59 din 13 august 2021 prevede restricții privind accesul în instituțiile de alimentație publică în spații închise, teatre, muzee, cinematografe, biblioteci, zone de agreement, festivități (nunți, cumătrii, zile de naștere, etc.), evenimente în masă (festivaluri, târguri, etc.,), centre sportive și bazinele sportive, care se va efectua cu participarea vizitatorilor/spectatorilor în limita a 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 250 persoane într-un spațiu închis, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară. Se permite organizarea evenimentelor publice în spații deschise cu condiția purtării măștilor de protecție în cazul în care distanța fizică de mai mult de 1 metru nu poate fi asigurată.

Polițiștii și carabinierii vor patrula în adiacentul piețelor comerciale în locurile de acces public, zone de agrement, stații și autogări și vor interveni solicitând cetățenilor să respecte măsurile de protecție, iar șoferilor de transport public să limiteze numărul de persoane.

Persoanele care nu se vor conforma cerințelor enunțate mai sus, sunt pasibile de răspundere contravențională conform art. 76 prim din Codul Contravențional al Republicii Moldova.


Pub