Moldova va avea două poduri noi, la granițele cu România și Ucraina. Ce localități vor uni

Republica Moldova va avea, în următorii ani, două poduri noi, unul care va face legătura între Ungheniul din țară și Ungheniul din România, și, respectiv, unul la frontiera de stat moldo-ucraineană, în zona localităților Cosăuți – Iampol. Inițierea negocierilor asupra proiectelor respective a fost aprobată în cadrul ședinței de ieri a Guvernului.

Foto: poza simbol

Astfel, Guvernul a aprobat inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului privind construcția podului care va lega Ungheniul din Republica Moldova cu Ungheniul din România.

Tot în cadrul ședinței de ieri a fost aprobată și inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei, privind construcția podului rutier transfrontalier peste râul Nistru, la frontiera de stat moldo-ucraineană, în zona localităților Cosăuți – Iampol.

De asemenea, a fost aprobată hotărârea de Guvern care prevede inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind consolidarea podului rutier de frontieră între cele două state, peste râul Prut, între localitățile Giurgiulești (Republica Moldova) și Galați (România).

Acordurile prevăd aspectele tehnice, financiare, juridice și organizatorice referitoare la construirea, exploatarea, întreținerea și repararea podului rutier de frontieră între statele vecine, Ucraina și România.


Pub