07:20:43 29.03.2024
Stiri

Procurorul general NU a acceptat invitația de a merge în Parlament: Decizia deputaților vizavi de raportul Procuraturii privind „progresul” în ceea ce privește recuperarea banilor sustrași din sistemul bancar

Actualitate 20.08.2021 10:28 Vizualizări1936 Autor: Ziarul National
Procurorul general NU a acceptat invitația de a merge în Parlament: Decizia deputaților vizavi de raportul Procuraturii privind „progresul” în ceea ce privește recuperarea banilor sustrași din sistemul bancar


Procurorul general Alexandr Stoianoglo nu a dat curs invitației de a merge astăzi în fața deputaților pentru a prezenta raportul privind „progresul” în ceea ce privește recuperarea mijloacelor financiare din sistemul bancar, operațiune numită „jaful bancar”.

În schimb, așa cum a anunțat joi într-o conferință de presă, Stoianoglo a trimis în Parlament o notă informativă cu referire la acțiunile procurorilor din dosarul care vizează frauda bancară.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat astăzi, în debutul ședinței în plen, că deputații trebuie să-și îndeplinească angajamentele pe care și le-au luat
în fața cetățenilor și să-i informeze despre teme de interes public major.

CITIȚI și Procurorul general NU va merge vineri în Parlament: Stoianoglo a anunțat motivul

„Alexandr Stoianoglo nu a dat curs invitației noastre. A remis un răspuns la solicitarea Parlamentului. Este decizia dânsului, dar asta nu înseamnă că noi, deputații, nu trebuie să ne onorăm angajamentele în fața cetățenilor și să-i informăm despre progresele în ceea ce privește recuperarea miliardului”, a declarat Igor Grosu.

Drept urmare, deputații au luat o pauză până la ora 11.00, timp în care informațiile trimise de către Procuratura Generală în Parlament vor fi examinate în cadrul Comisiei parlamentare juridice, pentru numiri și imunități, iar deputații urmează să ia tot astăzi o decizie vizavi de acțiunile instituțiilor de stat în ceea ce privește recuperarea miliardului furat.

Socialistul Vlad Batrîncea a ținut să puncteze că, în documentul remis de Procuratura Generală, apare pentru prima dată „noțiunea factorului politic” și devine „mai clar” rolul Băncii Naționale a Moldovei care a solicitat Guvernului să acopere miliardele de lei sustrase din cele trei bănci implicate în jaful bancar.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md