07:45:39 29.03.2024
Stiri

MAEIE a apelat la ajutorul României pentru EVACUAREA din Kabul a celor șase cetățeni ai R. Moldova: „Persoanele se află într-o locație sigură, dar din cauza condițiilor de securitate accesul spre aeroport nu a putut fi realizat până la acest moment”

Actualitate 20.08.2021 10:40 Vizualizări3759 Autor: Ziarul National
MAEIE a apelat la ajutorul României pentru EVACUAREA din Kabul a celor șase cetățeni ai R. Moldova: „Persoanele se află într-o locație sigură, dar din cauza condițiilor de securitate accesul spre aeroport nu a putut fi realizat până la acest moment”


Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a apelat la ajutorul României în vederea evacuării celor șase piloți moldoveni, blocați la Kabul în urma evenimentelor din această săptămână. Membrii echipajului erau contractați de o subdiviziune a ONU și nu au mai putut pleca din Afganistan, după ce talibanii au preluat controlul asupra capitalei.

Potrivit MAEIE, cetățenii moldoveni sunt într-o locație sigură, dar deocamdată nu pot ajunge la aeroportul din Kabul pentru a fi evacuați cu o aeronavă militară a Forțelor Aeriene Române.

„Din cauza condițiilor de securitate deosebit de dificile și periculoase din Kabul, accesul cetățenilor spre aeroport nu a putut fi realizat până la acest moment. Partea română a informat că aeronava Forțelor Aeriene Române va staționa în perioada următoare la Islamabad, Pakistan, fiind pregătită să se deplaseze din nou la Kabul pentru evacuarea cetățenilor, inclusiv a celor din R. Moldova, atunci când tranzitul spre aeroport va fi posibil. Menționăm că cetățenii moldoveni se află într-o locație sigură”, se arată într-un comunicat de presă al MAEIE.

Între timp, Ministerul Afacerilor Externe al României a anunțat că 14 cetățeni români au reușit să intre, vineri, în Aeroportul din Kabul și așteaptă să fie evacuați din Afganistan. Sunt românii care nu au putut fi luați până acum pentru că nu au reușit să ajungă în zona sigură, de unde a fost luat încă un cetățean român.

Amintim că elicopterul cu care erau în misiune umanitară cei șase cetățeni moldoveni staționează pe aeroportul din Kabul. Actualmente doar o singură aeronavă din R. Moldova se mai afla pe teritoriul Afganistanului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md