17:12:22 20.04.2024
Stiri

Un cetățean german, împușcat în drum spre aeroportul din Kabul

Actualitate 20.08.2021 16:19 Vizualizări1618 Autor: Ziarul National
Un cetățean german, împușcat în drum spre aeroportul din Kabul


Un cetățean german a fost împușcat vineri în timp ce se îndrepta spre aeroportul din Kabul, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin, citat de Reuters. Bărbatul primește în acest moment îngrijiri medicale și va fi curând evacuat din Afganistan.

Potrivit autorităților germane, starea bărbatului de sănătate nu este una îngrijorătoare.

„Un civil german a fost rănit de un glonţ, în drumul său spre aeroport. El primeşte îngrijiri medicale, viaţa sa nu este în pericol şi va fi evacuat în curând'', a spus purtătorul de cuvânt.

Pe de altă parte, Germania va trimite la Kabul două elicoptere uşoare pentru a evacua cetăţenii germani expuşi riscurilor sau aflaţi în regiuni îndepărtate, a declarat Martin Burmeister, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării german, citat de Agerpres.

Elicopterele vor sosi sâmbătă dimineaţă în capitala afgană. Forţele speciale germane utilizează acest tip de elicoptere uşoare şi sunt pregătite pentru a evacua cetăţeni în situaţii de criză.

Vineri la prânz urmează să ajungă în Germania primul avion de transport direct de la Kabul, în cadrul misiunii de evacuare după preluarea controlului la Kabul de către talibani. La bordul avionului Airbus A310-MRTT, care va ateriza la Hanovra, se află 185 de persoane în nevoie de protecţie.

Zborul direct este primul de acest fel, întrucât Bundeswehr (armata germană) a efectuat până în prezent doar zboruri cu avioane militare de transport între Kabul şi capitala uzbekă Taşkent. De acolo, oamenii au fost aduşi în Germania cu avioane de pasageri.

Până acum forţele germane au evacuat peste 1.640 de persoane din Afganistan, cu 11 zboruri, a scris Bundeswehr pe Twitter.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md