A fost lansată cea de-a treia ediție a programului XY Pre-Accelerator: Women Entrepreneurship

XY Pre-Accelerator III

Primul program de pre-accelerare pentru fete și femei anunță o nouă ediție. Cu genericul XY Pre-Accelerator: Women Entrepreneurship, programul este creat pentru fete și femei începând cu vârsta de 15-16 ani. Programul are durata de șase săptămâni și se va desfășura din 15 septembrie până pe 30 octombrie 2021. Scopul principal al XY Pre-Accelerator: Women Entrepreneurship este de a ajuta fetele și femeile să-și urmeze visurile în domeniul antreprenorial.

Participarea la program este absolut gratuită și este posibilă doar în baza completării formularului de înregistrare. Aplicările sunt deschise până pe 10 septembrie 2021.

„Abordarea inovativă a UN Women Moldova pentru a sprijini fetele și femeile în afaceri prin intermediul programelor de pre-accelerare a ajuns la a treia ediție. În cadrul acestui program, femeile și fetele vor învăța de la experte și experți specializați în domeniul marketingului, în elaborarea unui pitch pentru investitori și crearea unui model de business, dar și vor beneficia de mentorat și vor stabili contacte cu experți/te și participantele edițiilor anterioare. Schimbul de experiență le va ajuta să crească, să se dezvolte și să identifice noi soluții pentru ecosistemul de start-up-uri. Avem încrederea și convingerea că, prin astfel de inițiative, contribuim la diminuarea diferenței care există în proporția bărbaților și femeilor în business ”, a menționat Svetlana Andrieș, Specialistă Programe UN Women Moldova.

„XY a fost creat cu scopul de a contribui la dezvoltarea de noi afaceri în Republica Moldova. Datorită experienței pe care am acumulat-o în crearea și implementarea diverselor programe pentru antreprenorii începători, considerăm că suntem capabili de a oferi cel mai esențiale resurse pentru fondatorii și fondatoarele de companii. În același timp, unul dintre scopurile noastre este să obținem o rată de 50 % de companii fondate de fete și femei, iar cu ajutorul partenerilor UN Women Moldova, suntem mai aproape de realizarea acestui obiectiv”, a specificat Traian Chivriga, fondatorul companiei XY Partners.

De ce să participi la XY Pre-Accelerator: Women Entrepreneurship

# Vei cunoaște cele mai utile și noi tehnici de promovare și de vânzare;
# Vei avea posibilitatea de a participa la ateliere și sesiuni de formare ce te vor ajuta în dezvoltarea propriei afaceri;
# Vei obține acces la sesiuni de mentorat cu experte/experți locali și internaționali;
# Vei întâlni o comunitate de persoane cu scopuri și viziuni asemănătoare;
# Vei primi o expertiză aprofundată în dezvoltarea de produs;
# Vei structura propriul model de afacere conform standardelor internaționale.

A doua ediție a programului XY Pre-Accelerator: Women Entrepreneurship s-a desfășurat în perioada 1 martie – 15 aprilie 2021, la care au participat 30 de antreprenoare din Moldova. La sfârșitul ediției, participantele și-au prezentat companiile în fața publicului larg și a juriului, iar în rezultat, cinci afaceri fondate de fete și femei s-au regăsit pe lista câștigătoarelor:

# Locul IGaleria Ou, fondatoare Vasiluța Vasilache și Ruxanda Spatari. Galeria Ou dezvoltă un magazin online de decor interior cu picturi imprimate pe hârtie și pe panză, pentru a ajuta iubitorii de artă și pe cei plecați în străinătate să susțină artiștii locali prin sporirea dezvoltării accesibilității artei din Moldova.
# Locul IIMoft, fondatoare Nadejda Hadjivu. Moft este un brand local de dulciuri vegane, paste din diverse nuci și caramel.
# Locul IIIAGems Boutique, fondatoare Anastasia Terzi. AGems Boutique oferă accesorii din pietre naturale, oferind fetelor și femeilor bijuterii unice lucrate manual
# Locul IVKnotBee, fondatoare Daniela Butnaru. KnotBee creează genți și accesorii ecologice pentru femeile care doresc să contribuie la protejarea naturii dar în același timp să fie stilate, unice și originale, purtând un produs autohton creat prin tehnica macrame – o tehnică de lucru manuală care este mai puțin cunoscută în Moldova
# Locul VCidru Văratic, fondatoare Irina Brînză. Compania Cidru Văratic își propune să producă cidru făcut în Moldova pentru a oferi consumatorilor o băutura răcoritoare și naturală, produsă din mere locale.

Programul XY Pre-Accelerator: Women Entrepreneurship III este destinat antreprenoarelor din domenii precum tehnologii informaționale și de comunicare, marketing, turism, medicină, contabilitate, design, inginerie sau alte domenii cu componente inovaționale, în special fetelor și femeilor din grupurile social vulnerabile (femei migrante, femei din zonele rurale, femei cu necesități speciale etc.) și celor a căror afaceri au fost afectate de pandemia COVID-19.

Mai multe detalii despre program pot fi găsite pe pagina de facebook a evenimentului.

Acest program este implementat de XY Partners în colaborare cu UN Women (Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor) cu sprijinul financiar al Suediei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente