(doc) Dosarul Șor va fi strămutat la Curtea de Apel Chișinău după aproape trei ani în care s-a aflat la instanța din Cahul

238794263_525242698761769_1239303950445215454_n

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au admis strămutarea dosarului lui Ilan Șor de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău. Decizia a fost luată la solicitarea avocaților liderului Partidului Politic „ȘOR”, fiind una irevocabilă.

De asemenea, magistrații Curții Supreme de Justiție au menținut încheierii Curții de Apel Cahul din 25.07.2019 privind înlocuirea măsurii preventive – liberarea provizorie sub control judiciar aplicată față de Ilan Șor, cu măsura preventivă – arestul preventiv și anunțarea în căutare.

Totodată, au fost menținute și încheierile instanței, prin care au fost admise demersurile părților de anexare a materialelor scrise. Încheierea a fost pronunțată de către Colegiul civil, comercial și de contencios administrativ al CSJ în componența magistraților Nadejda Toma, Ion Guzun și Anatolie Țurcan.

Documentul poate fi văzut mai jos.

Amintim că Ilan Şor figurează într-un dosar penal privind frauda bancară şi a fost condamnat în prima instanţă la şapte ani şi şase luni de închisoare.

La data de 15 ianuarie 2018, dosarul lui Șor a ajuns pe masa instanței de apel Chișinău. În februarie 2018, a fost luată decizia ca dosarul lui Șor să fie strămutat de la Curtea de Apel din capitală la cea Cahul, după ce doi judecători de la Curtea de Apel au depus cereri de autorecuzare, după ce și magistrații Xenofon Ulianovschi și Silvia Vrabii au refuzat să examineze dosarul.

În iulie 2019, Șor a fost dat în căutare internaţională, după ce Procuratura Anticorupţie a declarat că acesta a părăsit ilegal teritoriul ţării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente