Sondaj: Peste o treime dintre șoferii români utilizează doar carburanți premium

Peste 50% dintre șoferii români alimentează cu carburant premium cel puțin ocazional, iar unul din trei utilizează exclusiv acest tip de carburant, potrivit unui sondaj efectuat la nivel național la comanda companiei MOL.

Consumatorii aleg acest tip de carburant în primul rând pentru a proteja motoarele vehiculelor, însă calitatea acestui tip de carburant comparativ cu cea a carburantului de bază și o performanță mai bună la condus reprezintă alți factori decisivi pentru această alegere.

Pentru 74% dintre șoferi, calitatea carburantului reprezintă un factor determinant în alegerea stației de alimentare.

Funcționarea mai bună a motorului (39%), calitatea mai bună (37%) și performanța mai bună (32%) sunt principalele motive pentru care șoferii români optează pentru carburanții premium, potrivit sondajului.

Prețul este principalul factor pentru care consumatorii rămân rezervați în achiziționarea de carburant premium, iar un alt răspuns frecvent oferit este cel potrivit căruia calitatea carburantului obișnuit este suficient de bună.

Cu toate acestea, 83% dintre respondenți au fost de acord cu afirmația potrivit căreia carburantul premium asigură o performanță mai bună la condus. Cu alte cuvinte, utilizarea carburantului premium reprezintă plus valoare în raportul preț-calitate.

Această abordare este susținută și de faptul că marea majoritate a șoferilor (76%) aleg stația de alimentare în funcție de calitatea carburantului, urmată de preț (63%) și de amplasarea acesteia (53%).

Un lucru îmbucurător este faptul că majoritatea șoferilor sunt conștienți că un carburant premium curăță motorul, sporește performanța vehiculului, prelungește durata de viață a acestuia și va reduce costurile de întreținere.

Nu de alta, dar carburanții premium, cu cifre cetanice și octanice mai mari, permit o combustie mai bună și o funcționare mai eficientă – cu cât carburantul arde mai eficient în camera de ardere, cu atât sunt produse mai puține depuneri, ceea ce duce la un consum mai redus, la o performanță mai ridicată și un impact substanțial mai mic asupra mediului (conținut redus de sulf)!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/