Trei modele Mercedes-Benz pot acum detecta gropile de pe drumuri în avans şi avertiza despre ele pe alţii

Gropile mari reprezintă un pericol pentru siguranță, deoarece dacă șoferii nu le recunosc la timp, nu mai pot lua măsuri evazive sau nu își pot reduce viteza de deplasare. În astfel de situaţii există, de asemenea, riscul de deteriorare a anvelopelor și a sistemului de suspensie. În cel mai rău caz, se pot întâmpla accidente.

Dar cu ajutorul tehnologiilor de ultimă oră, dar şi a sistemului de comunicare Car-to-X, lucrurile se pot schimba radical şi Mercedes-Benz este unul dintre producătorii auto care beneficiază de ele.

Noile modele C-Class şi S-Class, produse din 2016 şi până în prezent, alături de noul EQS, pot detecta mai nou gropi în carosabile, dar şi limitatoarele de viteză, înainte de a trece peste ele.

Deocamdată Mercedes-Benz nu a făcut public vreun filmuleț în care să ne arate pe viu cum funcționează totul, însă ne explică în format text prin termeni clar de înțeles.

Astfel, dacă unitatea de comandă a șasiului înregistrează un astfel de eveniment și serviciul Car-to-X Communication este activat, informațiile sunt trimise către Mercedes-Benz Cloud în timp real prin rețeaua de telefonie mobilă, împreună cu date de geolocaţie!

Ulterior, autoturismele Mercedes-Benz din zonă (dacă există în trafic) sunt informate despre locaţia gropii, iar evenimentele care s-au întâmplat (de exemplu un incident cu o defecţiune) sunt afișate cu pictograme pe harta de navigație.

Cu aproximativ zece secunde înainte de a se ajunge la secțiunea benzii drumului pe care se găseşte groapa în cauză, maşina emite un avertisment sonor și pictograma este evidențiată vizual.

Autoturismele Mercedes-Benz produse din 2016 şi mai noi pot primi toate aceste informații de avertizare – în total, peste trei milioane de vehicule în întreaga lume. Condițiile preliminare sunt un cont Mercedes me, precum și activarea și disponibilitatea online a serviciului Car-to-X Communication.

În aceste vehicule sunt emise avertismente audio care spun “Traffic event ahead” (eveniment în trafic înainte). Însă în noile C-Class, S-Class şi EQS, avertismentul sonor este prin cuvintele “Ferește-te, groapă!” sau “Atenție, limitator de viteză”. Noile alerte sunt acum disponibile pe anumite piețe din întreaga lume și în toate cele 36 de limbi recunoscute de sistemul de infotainment a maşinilor!

Mercedes-Benz a dezvoltat noile funcții Car-to-X complet cu forţele proprii. Noul sistem de detectare a gropilor a fost testat la Immendingen Test and Technology Centre (PTZ), printre alte locații. Peste 30 de piste diferite de testare și probă sunt disponibile acolo pe o suprafață de 520 de hectare, inclusiv cele cunoscute sub numele de piste de confort cu denivelări și gropi de tot felul.

Este important de remarcat că noile C-Class, S-Class şi EQS pot genera alerte despre gropi doar atunci când se întâmplă să detecteze unele serioase, mai exact atunci când se atinge o anumită valoare-prag în timpul compresiei bruşte și a reculului suspensiei, iar acest lucru se întâmplă cu o anumită întârziere pe puntea din spate după puntea din faţă. Un algoritm similar este folosit pentru a detecta limitatoarele de viteză: în acest caz, detectarea se face prin secvența de compresie și recul.

O altă funcție Car-to-X de la Mercedes-Benz folosește informațiile de la Crosswind Assist: dacă acest sistem de asistență devine activ în caz de vânt puternic lateral și sprijină șoferul cu intervenții de frânare sau direcție, Mercedes-Benz Cloud este, de asemenea, notificat. Prin urmare, conducătorii de Mercedes-uri care se deplasează undeva în spate, pe acelaşi drum, pot fi avertizați în mod specific cu privire la rafalele de vânt.

Deoarece sunt utilizați și senzorii altor mașini, tehnologia Car-to-X extinde semnificativ acoperirea celor instalate pe un singur automobil (radare sau camere), permiţând astfel o privire după colț, ca să spunem așa.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/