Undă verde pentru evaluarea lui Stoianoglo: Guvernul a avizat pozitiv proiectul de modificare a Legii procuraturii

Mădălin Necșuțu
20/08/2021
Facebook

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a anunțat joi seara pe pagina sa de faptul că proiectul de modificare a Legii procuraturii a primit undă verde din partea Executivului, astfel că în curând, după votarea în Parlament, Procurorul General poate fi evaluat pentru activitatea sa. 

„Guvernul a avizat pozitiv proiectul de modificare a Legii procuraturii. Responsabilizarea funcției de Procuror General o considerăm imperativă. Altfel, ajungem în situația în care timp de 7 ani un Procuror General protejează hoții și nimeni nu îi poate face nimic. Și astfel țara și cetățenii rămân ostaticii hoților și criminalilor. Lucru inadmisibil. Știam că curățarea sistemului nu va fi ușoară. Dar, așa cum am promis, vom merge până la capăt, indiferent de rezistenţa unora sau altora”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Joi, Procurorul General a acuzat actuala putere de presiuni asupra sa, scuzându-se pentru lipsa de rezultate în mandatul de aproape doi ani prin prisma faptului că dosarele sunt complicate și că este nevoie de timp și răbdare. În schimb, Stoiangolu l-a eliberat recent din închisoare pe controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, după care acesta a fugit din țară.

Mădălin Necșuțu
20/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii