VIDEO LIVE// Audieri în Parlament în dosarul „furtul miliardului”

Anticoruptie.md
20/08/2021

Parlamentul s-a întrunit, vineri, în cadrul unei ședințe extraordinare să audieze raportul privind progresul acțiunilor în procesul de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar, evenimentul la care Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a refuzat să vină.

„Voi proceda așa cum este prevăzut de lege. Legea nu prevede audierea procurorului general în cadrul Parlamentului. Procuratura va expedia mâine o notă informativă despre toate acțiunile noastre referitor la subiectul respectiv”, a declarat el.

În ultimii ani, dosarul „furtul miliardului” a stagnat, iar principalul suspect, condamnat în primă instanță Ilan Șor, a părăsit țara, odată cu căderea guvernului Filip la 14 iunie 2019, la fel ca și oligarhul Vlad Plahotniuc. 

Sursă video: privesc.eu

Anticoruptie.md
20/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii