/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Polițiștii și carabinierii, în teritoriu pentru a monitoriza respectarea restricțiilor anti COVID. Oamenii legii atenționează că vor fi aplicate și sancțiuni

missing
20 august 2021, ora 17:28

În situația în care numărul cazurilor de îmbolnăvire și cel al deceselor asociate COVID -19 este în creștere, polițiștii și carabinierii anunță că vor fi prezenți zi de zi în teritoriu, pentru a monitoriza cum sunt măsurile împotriva pandemiei. Mai mult, oamenii legii atenționează că, dacă va fi cazul, „se va interveni cu toată fermitatea” și vor fi aplicate sancțiuni.  

Polițiștii și carabinierii vor patrula inclusiv în adiacentul piețelor comerciale, zonelor de agrement, stațiilor și autogărilor și vor interveni solicitând cetățenilor să respecte măsurile de protecție, iar  șoferilor de transport public să limiteze numărul de persoane.

Potrivit unei decizii din 13 august a autorităților, au fost stabilite restricții privind accesul în instituțiile de alimentație publică, teatre, muzee, cinematografe, biblioteci, zone de agreement, festivități (nunți, cumătrii, zile de naștere, etc.), evenimente în masă (festivaluri, târguri, etc.,), centre sportive și bazinele sportive. Potrivit regulamentului, accesul vizitatorilor/ spectatorilor este permis în limita a 50 % din capacitatea maximă a localului, dar nu mai mult de 250 de persoane într-un spațiu închis, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară.

Se permite organizarea evenimentelor publice în spații deschise cu condiția purtării măștilor de protecție în cazul în care distanța fizică de mai mult de 1 metru nu poate fi asigurată.

Măștile sunt obligatorii în toate spațiile închise, inclusiv în unitățile de transport public.

Persoanele care nu se vor conforma cerințelor enunțate mai sus, riscă amenzi până la 750 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram