image
Sursa foto: AP

Motivul pentru care ministrul de Externe al Cehiei și-a amânat vizita în Republica Moldova

UPDATE 13:11 // Vizita la Chișinău a ministrului afacerilor externe al Cehiei, Jakub Kulhánek, se amână pentru o dată ulterioară urmare modificării de ultima oră a agendei oficialului ceh, anunță Ministerul de Externe.

Știrea inițială

Ministrul afacerilor externe al Cehiei, Jakub Kulhánek, va efectua vineri, 20 august, o vizită de lucru la Chișinău.

Jakub Kulhánek vine în Republica Moldova la invitația viceprim-ministrului, ministrului afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu.

Programul vizitei oficialului ceh include întrevederi cu omologul său moldovean, președintele Maia Sandu și prim-ministrul Natalia Gavrilița.

În cadrul discuțiilor vor fi abordate principalele aspecte ale cooperării moldo-cehe, programele de asistență pentru dezvoltare destinate țării noastre, precum și agenda europeană a Republicii Moldova, în perspectiva viitorului Summit al Parteneriatului Estic.

Precizăm că, ministrul de Externe a anunțat că Republica Moldova va fi vizitată, în următoarea perioadă, de mai mulți oficiali străini de rang înalt și că e vorba de „o fază nouă de politică externă, integrată, activă care va aduce beneficii concrete cetățenilor noștri”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: