Ministrul de Externe al Cehiei își amână vizita în Moldova. Care este motivul

Vizita la Chișinău a ministrului de Externe al Cehiei, Jakub Kulhánek, care urma să aibă loc vineri, 20 august, se amână pentru o dată ulterioară, anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Foto: MAEIE

Vizita ministrului ceh Jakub Kulhánek, în Republica Moldova, se amână pentru o dată ulterioară, drept urmare a modificării de ultima oră a agendei oficialului ceh”, se anunță într-un comunicat remis de MAEIE.

Jakub Kulhánek urma să vină mâine la Chișinău, la invitația viceprim-ministrului, ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova. Programul vizitei oficialului ceh includea întrevederi cu omologul său moldovean, Nicu Popescu, șefa statului, Maia Sandu, și prim-ministra Natalia Gavrilița.

În cadrul discuțiilor urmau să fie abordate principalele aspecte ale cooperării moldo-cehe, programele de asistență pentru dezvoltare destinate țării noastre, precum și agenda europeană a Republicii Moldova, în perspectiva viitorului Summit al Parteneriatului Estic.

Cei doi oficiali urmau să susțină declarații de presă comune în incinta Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, în urma discuțiilor.


Pub