Deputat PAS, despre cererea lui Șor de a fi audiat mâine pe „furtul miliardului”: Hoții trebuie audiați de procurori, nu de deputați

Dupe ce președintele Partidului Șor, Ilan Șor, a solicitat să fie audiat mâine, de Parlament, pe tema devalizării sistemului bancar moldovenesc. Deputatul PAS, Dumitru Alaiba a venit cu o reacție. Acesta susține că „hoții trebuie audiați de procurori, nu de deputați”.

Foto: UNIMEDIA
„Văleu! Șor vrea să fie audiat în plenul parlamentului pe tema miliardului. Online, prin video-conferință. În primul rând el are dreptul la luare de cuvânt, pe orice subiect, la orice ședință a parlamentului. Ne place sau nu ne place, e deputat. Trebuie doar să vină la ședință, lucru pe care nu l-a făcut de peste doi ani!

În al doilea rând - mult prea mare onoarea. Eu înțeleg că imaginea parlamentului e la pământ, dar nici chiar așa. Hoții trebuie audiați de procurori, nu de deputați.
În al treilea rând, Șor trebuie să întoarcă miliardul, nu să povestească brașoave. Dovezile despre implicarea lui în furt sunt irefutabile. De aceea a și fugit și nu planifică să se întoarcă. Este un fricos. Ilan, vino acasă!”, a scris Dumitru Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Președintele Partidului Șor, Ilan Șor, solicită să fie audiat mâine, de Parlament, pe tema devalizării sistemului bancar moldovenesc. Asta în contextul în care Biroul Permanent al legislativului a decis să organizeze în 20 august, în cadrul unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, audieri privind progresul acțiunilor în procesul de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar, arată comunicatul emis.


Pub