Principală  —  IMPORTANTE   —   Directorul Agenției Antidoping, fost ministru…

Directorul Agenției Antidoping, fost ministru al Tineretului și Sportului, dar și viceministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, din septembrie va fi eliberat din funcție

sursa: diez.md

Fostul ministru și viceministru al Tineretului și Sportului, dar și viceministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Victor Zubcu în septembrie curent urmează să plece din funcția de director al Agenției Naționale Antidoping. O decizie în acest sens a fost luată de Cabinetul de miniștri joi, 19 august.

Victor Zubcu este director al Agenției Naționale Antidoping din aprilie 2020. Potrivit declarației de avere pentru anul 2020, Victor Zubcu a ridicat un salariu de 74 613 de lei de la Agenția Națională Antidoping și 37 386 de lei de la Partidul Democrat din Moldova.

Tatăl lui, Valeriu Zubcu este primar din partea PDM la Meleşeni, raionul Călăraşi, localitatea de baştină a lui Victor Zubcu.

În perioada ianuarie 2016 – iulie 2017, Zubcu a fost ministrul Tineretului și Sportului. În contextul reformei Guvernului, pe 25 iulie 2017 curent, pe atunci preşedintele Igor Dodon a semnat decretele de demisie a doi miniştri, printre care era și Victor Zubcu, ministru al Tineretului şi Sportului.

Anterior, în 2015, timp de jumătate de an Zubcu a deținut funcția de viceministru al Tineretului și Sportului. Până în martie 2015 a fost din 2013 viceministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.