Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Forumul Municipal de Tineret desfășurat la Chișinău

   1728

Primarul General, Ion Ceban, a participat astăzi la Forumul Municipal de Tineret desfășurat la Chișinău, care are a avut drept obiectiv identificarea dificultăților cu care se confruntă tinerii în prezent și stimularea acestora de a participa la procesele decizionale din capitală.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Municipal de Tineret, în colaborare cu Direcția generală, educație tineret și sport, în baza sondajului realizat pe un eșantion de 1000 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 14 - 35 ani.   

La forum tinerii au avut posibilitatea să participe în cadrul a 4 ateliere de lucru, scopul fiind implicarea activă în procesul de evaluare a rezultatelor, astfel asigurând și participarea efectivă la elaborarea politicilor publice locale, precum și participarea acestora la procesul de luare a deciziilor la nivel municipal.

În context, edilul capitalei a menționat că evenimentul a fost un bun prilej de a identifica necesitățile și dificultățile unde municipalitatea poate să se implice. Ion Ceban a reiterat că Prmăria Chișinău oferă oportunități de dezvoltare personală, programe și servicii de calitate și stimulează participarea tinerilor la procesele decizionale locale.

„În premieră, APL Chișinău planifică să lanseze un program municipal de dezvoltare a afacerilor tinerilor începând cu anul viitor. Urmează a fi elaborat un plan de dezvoltare al afacerilor lansate de tineri. Vreau ca generația tânără să vadă în executivul local un partener de nădejde, care îi va susține chiar de la început", a declarat Primarul General.

E de menționat Programul municipal de granturi mici pentru asociații obștești și grupuri de inițiativă, va fi destinat susținerii și dezvoltării sectorului de tineret. În cadrul acestuia, tinerii vor putea beneficia, în bază de concurs, de suport logistic şi financiar pentru realizarea inițiativelor, a programelor şi proiectelor de tineret, consolidând în acest mod cooperarea cu societatea civilă.