19:18:09 19.04.2024
Stiri

Șor vrea să fie AUDIAT în Parlament la tema furtul miliardului: „Noua guvernare vrea să demonstreze că Stoianoglo este ineficient, iar Stoianoglo va spune că banii mai-mai vor fi recuperați. Eu sunt singurul deținător de informații”

Actualitate 19.08.2021 09:59 Vizualizări2642 Autor: Ziarul National
Șor vrea să fie AUDIAT în Parlament la tema furtul miliardului: „Noua guvernare vrea să demonstreze că Stoianoglo este ineficient, iar Stoianoglo va spune că banii mai-mai vor fi recuperați. Eu sunt singurul deținător de informații”


Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, susține că audierea de vineri, 20 august, a procurorului general de către Parlament ar fi „o pierdere de timp”, pentru că doar el „știe ce s-a întâmplat” și cum pot fi recuperați banii sustrași din sistemul bancar. În acest sens, Șor cere să fie audiat de plenul Parlamentului în ceea ce privește furtul miliardului.

„Vineri, la ședința Parlamentului, vor fi organizate audieri privind așa-numitul furt al miliardului. Din punctul meu de vedere, aceste audieri sunt în van, deoarece scopurile sunt clare. Rolul noii guvernări este de a demonstra că Stoianoglo este ineficient, iar Stoianoglo va spune că am rezolvat totul, că banii mai-mai vor fi recuperați, doar că cineva îi încurcă. Au trecut șapte ani. Niciun bănuț din banii furați din buget nu a fost returnat. Niciun infractor real nu a fost pedepsit”, a scris Șor într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Șor, nimeni nu ar fi interesat să rezolve cu adevărat această problemă. „Dacă măcar instanțele de judecată ar fi fost interesate, atunci, cel puțin, ar fi dispus efectuarea unei expertize financiare, care ar fi demonstrat cum au decurs în realitate faptele despre care vorbim. Dacă Procuratura ar fi fost interesată, demult m-ar fi dat la o parte, ar fi solicitat anularea mandatului de arestare emis pe numele meu, care este în totalitate ilegal, pentru a mă putea prezenta la Procuratură, ca să depun mărturii. În cazul în care noua guvernare ar fi fost interesată, deja s-a îndeplinit o lună de la alegeri, ar fi putut organiza imediat negocieri cu foștii acționari ai BEM, cu reprezentanții acestora, în ceea ce privește răscumpărarea portofoliului de credite, ale căror scop este de a returna banii în buget. Zero interes din partea tuturor”, a adăugat acesta.

Astfel, Șor îi solicită președintelui Parlamentului, Igor Grosu, să i se ofere posibilitatea, prin videoconferință, să aibă „luare de cuvânt”.

„Nu contează modul de organizare, pentru mine este important să auziți câteva aspecte. În primul rând, discursul meu va conține trei teze. Teza cu numărul unu: Ce s-a întâmplat cu adevărat? Teza cu numărul doi: De ce s-a întâmplat asta? Iar teza cu numărul trei este cea principală: Cum poate fi rezolvată această problemă, astfel încât banii să ajungă cât mai repede în buget? După discursul meu, voi solicita crearea unei comisii parlamentare care să monitorizeze nu doar punerea în aplicare a planului meu privind returnarea banilor în buget, ci și să contribuie zilnic la realizarea acestui plan. Îmi doresc foarte mult ca, vineri, din păcate, deocamdată, prin intermediul unei videoconferințe, ca cetățenii Republicii Moldova, deputații Parlamentului Republicii Moldova să audă, în premieră, adevărul”, a mai adăugat acesta.

Menționăm că Ilan Șor este unul dintre principalii învinuiți în dosarul care vizează frauda bancară. Acesta a fost condamnat de prima instanță la șapte ani și jumătate de închisoare pentru spălarea a cinci miliarde de lei din sistemul bancar, iar cauza este tărăgănată de ani buni în instanța de apel de la Cahul. Ilan Șor a fugit din R. Moldova odată cu Vlad Plahotniuc, în iunie 2019, după ce Blocul ACUM de atunci preluase puterea împreună cu PSRM.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md