10:35:09 23.04.2024
Stiri

Talibanii au împușcat un jurnalist aflat la un miting de protest și o femeie care nu purta hijab

Actualitate 19.08.2021 11:43 Vizualizări1364 Autor: Ziarul National


Talibanii au împușcat un jurnalist aflat la un miting de protest și o femeie care nu purta hijab FOTO: Daily Mail

Talibanii se dedau la masacre în orașele ocupate și pedepsesc dur orice li se pare contra legilor islamice.

Haosul s-a instalat în Kabul la doar câteva ore de la ocuparea capitalei afgane de către forțele talibane. Luptătorii islamiști au început, deja, să îi vâneze pe cei care au colaborat cu regimul președintelui Ghani sau cu forțele militare americane. Orice abatere de la ceea ce ei consideră legile islamice este aspru pedepsită, adesea chiar cu moartea,

Martorii oculari descriu scene terifiante din Kabul dar și din alte orașe ocupate de talibani. De exemplu, jurnalistul Zahidullah Nazirzada a fost ucis prin împușcare doar pentru că a fluturat steagul Afganistanului la un miting care a avut loc în orașul Jalalabad. Un gest care a fost considerat sfidător de către talibani.

O grupare talibană, supranumită în mod amar-ironic 'Îngerii Salvării' umblă din casă în casă pentru a-i vâna pe oponenții politici și pentru a-i executa pe loc. Unii sunt deja anunțați că vor fi spânzurați a doua zi.

Într-un alt oraș din nordul țării, o tânără femeie a fost executată în plină stradă pentru că a refuzat să poarte burkha și a provocat furia jihadiștilor. Imaginile cu femeia zăcând într-o baltă de sânge pe stradă, alături de părinții disperați, au fost postate pe o rețea de socializare de către actualul ambasador al Afganistanului în Polonia care a denunțat măcelul comis împotriva civililor.

De asemenea, în Kabul, un hoț a fost prins de talibani iar fața lui a fost acoperită de smoală. Așa a fost târât prin tot orașul, legat de o camionetă, pentru a-i avertiza pe locuitorii capitalei.

Teroarea din Afganistan este la fiecare pas, talibanii înarmați cu AKM-uri rusești sau cu aruncătoare de grenade amenință civilii și bagă spaima în oameni cu rafale trase în aer.

Cu toate acestea, liderii talibanilor încearcă să liniștească opinia publică mondială că ei nu sunt talibanii sângeroși de acum 20 de ani, ci sunt ceva mai moderați. Însă realitatea expusă pe rețelele de socializare îi contraziceși le arată adevărata față de criminali, transmite newsweek.ro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md