12:32:28 28.03.2024
Stiri

Stoianoglo îi vrea la PUȘCĂRIE pe Maia Sandu și Igor Grosu? Acesta intenționează să-i tragă la răspundere și pe membrii Guvernului din 2014, care prin deciziile sale ar fi admis furtul MILIARDULUI

Actualitate 19.08.2021 16:27 Vizualizări5909 Autor: Ziarul National
Stoianoglo îi vrea la PUȘCĂRIE pe Maia Sandu și Igor Grosu? Acesta intenționează să-i tragă la răspundere și pe membrii Guvernului din 2014, care prin deciziile sale ar fi admis furtul MILIARDULUI


Procurorul general Alexandr Stoianoglo le arată din deget președintelui Maia Sandu și spicherului Igor Grosu, care în anul 2014-2015, în calitate de membri ai Guvernului R. Moldova, ar fi votat pentru oferirea garanțiilor de stat pentru cele trei bănci falimentate: „Banca de Economii”, „Unibank” și „Banca Socială”. Astfel, procurorul general a preluat tezele folosite anterior în campaniile electorale de către guvernarea lui Vlad Plahotniuc, iar ulterior de cea a lui Igor Dodon la adresa Maiei Sandu.

Potrivit lui Stoianoglo, până acum procurorii au atras mai mult atenția asupra organizatorilor și beneficiarilor furtului miliardului, dar nu și a celor care au admis, prin deciziile luate colegial, ca banii să fie sustrași.

Citește și: Maia Sandu, despre acuzațiile lui Stoianoglo: „Procurorul general face front comun cu PENALII, devenind instrument și complice în același timp. Nici Stoianoglo, nici corupții pe care încearcă să îi protejeze nu vor opri reforma”

„Până acum am vorbit în permanență despre organizatorii furtului miliardului, despre beneficiari… Dar organele de urmărire penală, procuratura nu a analizat acțiunile și deciziile adoptate de Guvern. Noi avem o problemă legată cu tragerea la răspundere penală a oamenilor care au fost în componența unor organe colegiale. În cel mai apropiat timp, noi vom veni cu niște propuneri pentru a fi schimbată legislația, inclusiv în privința atragerii la răspundere a oamenilor din organele colegiale”, a declarat astăzi Stoianoglo.

Întrebat pe cine are în vedere, procurorul nu a vrut să dea nume concrete.

„E vorba de toți membrii Guvernului, care în perioada respectivă au participat la adoptarea deciziilor. E vorba de deciziile din 2014 și 2015”, a punctat Stoianoglo.

De menționat că Maia Sandu a infirmat de nenumărate ori, inclusiv prin probe, că a participat la ședința Guvernului din noiembrie 2014, în cadrul căreia au fost acordate garanții bancare în valoare de 9,5 miliarde de lei pentru cele trei bănci falimentate. În schimb, președintele a recunoscut că a votat la ședința Guvernului din martie 2015 pentru oferirea unor garanții de 5,3 miliarde lei, deoarece banii respectivi erau destinați deponenților. O stenogramă a acelei ședințe demonstra că cele mai multe întrebări și nedumeriri le-a exprimat Maia Sandu cu privire la acordarea acelor garanții.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md