20:24:07 28.03.2024
Stiri

Grup de lucru la Chișinău pentru a negocia un nou program cu România privind acordarea a circa 60 de milioane de euro din asistența nerambursabilă, lăsată fără răspuns de guvernarea anterioară

Actualitate 19.08.2021 18:16 Vizualizări1635 Autor: Ziarul National
Grup de lucru la Chișinău pentru a negocia un nou program cu România privind acordarea a circa 60 de milioane de euro din asistența nerambursabilă, lăsată fără răspuns de guvernarea anterioară


Guvernul de la Chișinău a creat un grup de lucru interministerial cu sarcina de a elabora un nou program substanțial de asistență care va îndeplini funcțiile Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind asistența nerambursabilă de 100 de milioane de euro, semnat în 2010 și ieșit din vigoare la 28 martie 2021.

Din asistența de 100 de milioane de euro, R. Moldova a valorificat doar circa 40 de milioane, iar fosta guvernare de la Chișinău nu vrut să prelungească Acordul, invocând condiționalitățile de reformă cerute de către București.

CITIȚI și Dodon vorbește în BĂTAIE de joc despre ajutorul de 100 de milioane de euro din partea României, dintre care 60 de milioane au fost ratate din cauza GUVERNĂRII socialiste: „Așa-numitul ajutor… În fiecare an cu ȚÂRÂITA se utilizează”

În cadrul primei ședințe a grupului de lucru interministerial, care a avut loc astăzi, s-a convenit asupra modalităților de inițiere a negocierilor pentru semnarea noului acord, în vederea accesării proiectelor de dezvoltare în domenii prioritare, inclusiv în cel medical, pentru consolidarea sistemului de sănătate din Republica Moldova.

Grupul de lucru este format din reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Intergării Europene, Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerului Finanțelor și Ministerului Sănătății.

Menționăm că, în baza Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind asistența nerambursabilă de 100 de milioane de euro, Bucureștiul a alocat circa 30 de milioane de euro pentru renovarea a circa 1 100 de grădinițe în R. Moldova și încă zece milioane de euro pentru renovarea unor insituții de cultură, precum și pentru diferite proiecte de infrastructură realizate în stânga Prutului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md