Blocul Comuniștilor și Socialiștilor solicită Președinției să facă public procesul-verbal al ședinței Consiliului Suprem de Securitate

Ilie Gulca
19/08/2021

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au solicitat Președinției să facă public procesul-verbal al ședinței Consiliului Suprem de Securitate din 10 august. Procurorul general a spus că Maia Sandu, la această ședință, a prezentat o listă de persoane, inclusiv reprezentanți ai actualei opoziții – Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Vladimir Voronin –, cerând tragerea lor la răspundere penală.

 „Cetățenii au dreptul să știe ce acțiuni întreprinde șeful statului, precum și cât de corecte sunt acestea din punct de vedere legal. Vrem însă ca societatea să afle adevărul despre aceste practici dictatoriale ale noii guvernări, iar cei care comit astfel de ilegalități și abuzuri să răspundă în fața legii”, se menționează într-un comunicat al socialiștilor.

De partea cealaltă, Maia Sandu susține că în cadrul ședinței cu pricina a solicitat procurorului general „să aplice legea și să investigheze, înainte de toate, cazurile de mare corupție”.

Ea a subliniat că nu s-a discutat despre dosare împotriva opoziției, așa cum dezinformează procurorul general. „Înainte să facă declarații, dl Stoianoglo ar fi trebuit să consulte procesul-verbal al acelei ședințe la care el, apropo, nu a găsit de cuviință să se prezinte”, a remarcat șefa statului.

„Declarațiile făcute astăzi (joi) de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, sunt false și iresponsabile. La ședința Consiliului Suprem de Securitate din 10 august s-a discutat despre faptul că membrii a două grupări criminale, implicați în cazuri mari de corupție, părăsesc nestingherit țara, iar Procuratura nu face nimic pentru a-i opri sau pentru a-i readuce în Moldova, ca să fie trași la răspundere”, a precizat președinta pe pagina sa de Facebook.

Ilie Gulca
19/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii