fbpx

La 19 ani vrea să devină cea mai tânără femeie pilot care zboară singură în jurul lumii. Cine este Zara Rutherford

Zara Rutherford are doar 19 ani și s-a îmbarcat în cel mai ambițios proiect al vieții ei. Vrea să devină cea mai tânără femeie pilot care zboară singură în jurul lumii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Zara a decolat de pe Aeroportul Kortrijk-Wevelgem din vestul Belgiei cu avionul său Shark UL, cea mai rapidă aeronavă ultrauşoară din lume, scrie Agerpres, care citează presa internațională.

Tânăra pilot de origine britanico-belgiană speră că această călătorie va încuraja mai multe fete şi femei să studieze şi să lucreze în domeniile STEM (ştiinţă, tehnologie, inginerie, matematică) şi va inspira interesul tinerelor pentru aviaţie.

„În timp ce creşteam am îndrăgit aviaţia şi STEM, însă nu am văzut multe alte femei sau fete care să facă asta. Acest lucru mi s-a părut întotdeauna destul de trist sau descurajant. Sper că pot să încurajez fetele să se îndrepte spre acest domeniu”, a declarat Rutherford.

Aceasta caută să doboare recordul stabilit de Shaesta Wais, care a devenit cea mai tânără femeie care a zburat singură în jurul lumii, care avea de 30 de ani când a izbutit performanța.

Cel mai tânăr bărbat care deține acest record este Mason Andrews, care avea 18 ani când a încheiat o astfel de călătorie.

Parcurgerea traseului ales de Rutherford va dura aproximativ trei luni, cu opriri în 52 de ţări – inclusiv Groenlanda, China şi Nicaragua – unde se va caza la localnici sau la hoteluri.

Cu ambii părinţi piloţi, Rutherford va începe cursurile universitare anul viitor, ea visând să devină astronaut. Ea a început pregătirea de pilot când avea 14 ani şi a obţinut licenţa în 2020.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button