/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

După declarațiile lui Stoianoglo, PSRM cere președinției să facă publică stenograma ședinței Consiliului Suprem de Securitate din 10 august

missing
19 august 2021, ora 16:12

După ce procurorul general Alexandru Stoianoglo a declarat că șefa statului i-ar fi solicitat să deschidă dosare pe liderii opoziției, afirmații negate de președinta Sandu, PSRM solicită instituției prezidențiale să facă publică stenograma ședinței Consiliului Suprem de Securitate din data de 10 august.

Potrivit PSRM, cetățenii au dreptul să știe ce acțiuni întreprinde șeful statului, precum și cât de corecte sunt acestea din punct de vedere legal.

Totodată, socialiștii anunță că, juriștii PSRM pregătesc adresări către mai multe instituții internaționale în materie de drept și de respectare a democrației și supremației statului de drept, „pentru a sesiza gravele încălcări și abuzuri din partea actualei guvernări. De asemenea, atragem atenție corpului diplomatic acreditat la Chișinău să ia atitudine în raport cu fărădelegile comise de actuala putere, care încalcă principiile democratice și supremația legii”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram