/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Demisii și numiri la ședința Guvernului. Lista noilor secretari de stat, aprobați de cabinetul de miniștri

missing
19 august 2021, ora 16:39

În cadrul ședinței de astăzi, 19 august, Cabinetul de miniștri a eliberat din funcție mai mulți secretari de stat, iar alții au fost numiți. Astfel, Guvernul l-a numit pe Vladimir Cuc în funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Executivul a aprobat încetarea raportului de serviciu al lui Iurii Pașinschi din funcția de secretar general al Ministerului Finanțelor, din 26 august; și eliberarea lui Dorel Noroc din funcția de secretar de stat al Ministerului Finanțelor, din 1 septembrie, în baza cererii de demisie.

Vasile Șarban a fost numit secretar de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare din 20 august.

Cabinetul a votat încetarea raportului de serviciu și a lui Ianuș Erhan, secretar general al Ministerului Afacerilor Interne, din 26 august, în baza cererii de demisie. Jana Costachi a fost numită secretar de stat al MAI, din 20 august.

Tot din această zi, Vasile Cușca va începe activitatea sa în funcția de secretar de stat al Ministerului Muncii și Protecției Sociale, candidatura sa fiind aprobată în cadrul ședinței.

Victor Zubcu va fi eliberat din funcția de director general al Agenției Antidoping, începând cu data de 7 septembrie.

Totodată, Cabinetul de miniștri a aprobat eliberarea și numirea mai multor șefi și șefi adjuncți ai Oficiilor Teritoriale ale Cancelariei de Stat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram