image
Sursa foto: newsbeezer.com

Sheriff ar putea deveni prima echipă din RM care joacă în grupele Champions League; A învins Dinamo Zagreb cu scorul de 3-0

Sheriff Tiraspol a făcut un pas mare spre calificarea în grupele Ligii Campionilor la fotbal, după se a învins-o surprinzător pe Dinamo Zagreb cu scorul de 3-0, marţi seara, pe teren propriu, în prima manşă a play-off-ului competiţiei.

Sheriff, care este pe cale să devină prima echipă din Republica Moldova care joacă în grupele Champions League, s-a impus prin golurile marcate de malianul Adama Traore (45, 80) şi grecul Dimitris Kolovos (54). Gazdele au avut şi o bară, prin internaţionalul moldovean de origine braziliană Henrique Luvannor.

Şahtior Doneţk a obţinut şi ea o victorie preţioasă, 1-0 cu AS Monaco, în deplasare, prin golul lui Pedrinho (19).

În alt meci, RB Salzburg a dispus cu 2-1 de Brondby IF. Campioana Danemarcei a deschis scorul prin Mikael Uhre (4), dar gazdele au întors rezultatul prin reuşitele lui Karim Adeyemi (27), a cărui mamă este româncă, şi Brenden Aaronson (90), scrie Agerpres.

Rezultate:

Marţi

RB Salzburg (Austria) - Broendby IF (Danemarca) 2-1

FC Sheriff Tiraspol (R. Moldova) - Dinamo Zagreb (Croaţia) 3-0

AS Monaco (Franţa) - Şahtior Doneţk (Ucraina) 0-1

Miercuri

Young Boys Berna (Elveţia) - Ferencvaros Budapesta (Ungaria)

Malmoe FF (Suedia) - Ludogoreţ Razgrad (Bulgaria)

Benfica Lisabona (Portugalia) - PSV Eindhoven (Olanda)

Meciurile retur vor avea loc pe 24 şi 25 august.

Din acest sezon nu mai este valabilă regula dublării golurilor marcate în deplasare, la scor general egal la finalul partidei retur urmând să se dispute prelungiri, iar dacă egalitatea persistă să se execute lovituri de departajare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: