image
Sursa foto: INI

Un bărbat din Călărași, reținut pentru mai multe spargeri de locuințe: Individul și-a recunoscut vina

Un bărbat de 49 de ani, domiciliat în orașul Călărași, a fost reținut, fiind suspectat de comiterea unui șir de furturi din locuințe din satul Peresecina, raionul Orhei.

Oamenii legii au stabilit că suspectul are la activ 6 furturi, săvârșite în luna august. Acesta, alegea locuințele la întâmplare și după ce se convingea că proprietarii lipsesc de acasă, prin forțarea geamurilor pătrundea în locuințe, de unde sustrăgea bunuri de preț, mijloace financiare şi alte lucruri valoroase, cauzând victimelor pagube materiale în valoare totală de aproximativ 100 de mii de lei.

Ieri suspectul au fost reținut în timp ce se afla în Călăraşi. Audiat de polițiști, bărbatul și-a recunoscut vina. Suspectul a fost reținut pe un termen de 72 de ore, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă pedeapsă cu închisoare de până la 4 ani.

Anterior, suspectul a fost condamnat pentru comiterea infracțiunilor patrimoniale, fiind eliberat din penitenciarul Brănești la data de 31 martie.

La moment de către grupul de lucru format, se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație, în vederea întăririi bazei probatorii, stabilirii altor complici a figurantului, totodată se întreprind măsuri în vederea stabilirii apartenenței lui la comiterea altor infracțiuni, comise pe teritoriul Republicii Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: