image
Sursa foto: AFP

Grecia prelungește restricțiile pe insula Creta în urma unui nou record al cazurilor de Covid-19

Guvernul grec a impus de miercuri interdicţia de circulaţie nocturnă în provincia Retino, din Creta. Totodată, a extins pentru încă o săptămână actualele restricţii în alte două regiuni - Chania şi Heraklion - ale acestei insule turistice, în urma creşterii cazurilor de COVID-19 care riscă să copleşească sistemul sanitar.

Deşi sezonul turistic este la vârf, în Creta a fost interzisă circulaţia între orele 01:00 şi 06:00 dimineaţa, iar muzica este interzisă în localuri 24 de ore din 24.

Guvernul a luat această decizie în urma unui nou record de cazuri înregistrat marţi în Grecia, cu 4.206 de contagieri, cea mai ridicată cifră din aprilie şi una dintre cele mai mari înregistrate de la începerea pandemiei de COVID-19.

Deşi cele mai ridicate cifre sunt raportate de Atena şi Salonic, insula Creta a înregistrat în ultimele săptămâni o escaladare a cazurilor care a făcut ca paturile de la terapia intensivă să fie ocupate în proporţie de 90%, potrivit Digi24.ro

Mă cutremură gândul la ceea ce se va întâmpla când va veni frigul”, a scris pe reţelele de socializare directorul Unităţii de terapie intensivă de la Spitalul Venizelio din Heraklion, Anestis Kiulpalis. El s-a declarat îngrijorat că încă de la începerea celui de-al patrulea val de COVID-19 sistemul public de sănătate din insulă „a ajuns la limită”, cu paturile de la terapia intensivă ocupate aproape complet.

De la începerea pandemiei, Grecia a înregistrat 543.749 de cazuri. Media de vârstă între cei contagiaţi este în prezent de 40 de ani şi de 78 de ani între cei decedaţi.

În pofida creşterii generale a cazurilor, numărul deceselor se menţine relativ scăzut, deşi cu o tendinţă de creştere, după ce marţi au murit 14 persoane de COVID-19.

Guvernul a lansat o nouă campanie pentru a-i încuraja, mai ales pe tineri, să vaccineze înainte de începerea cursurilor şi după o stagnare a vaccinărilor. Aproximativ 58,5% din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19, în timp ce 55,2 % a fost vaccinată cu schema completă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: