image
Sursa foto: Profimedia

Intemperii în Japonia: Alertă de inundaţii şi alunecări de teren; Bilanţul creşte la 8 morţi

Ploile torenţiale care afectează Japonia de săptămâna trecută au ridicat la 8 numărul morţilor, astfel încât se menţine alerta de revărsare a râurilor, de inundaţii şi alunecări de teren în partea de sud a arhipelagului, relatează EFE.

Agenţia Meteorologică din Japonia (JMA) a emis o nouă alertă miercuri privind staţionarea frontului umed care va lăsa să cadă alte precipitaţii ce ar putea provoca noi pagube în diferite puncte ale arhipelagului pe măsură ce va avansa spre jumătatea de nord.

Conform prognozelor, se aşteaptă ca spre seară frontul să se deplaseze spre estul şi nordul ţării şi ar putea ajunge până în insula Hokkaido şi să piardă joi din putere.

Ploile torenţiale au început la sfârşitul săptămânii trecute şi au provocat până acum 8 morţi, mai mulţi răniţi şi pagube la peste 4.000 de case şi clădiri, mai ales în insula Kyushu, din sud-vestul ţării şi în prefectura centrală Nagano.

Operaţiunile de căutare şi de salvare continuă pe cursurile mai multor râuri din Kyoto (vest) şi Gifu (centru) care s-au revărsat.

A fost avariată şi infrastructura rutieră şi cea feroviară, mai ales în regiunile din vestul şi sudul ţării.

Precipitaţii abundente au îmbibat pământul din aceste regiuni şi există riscul unor alunecări de teren, astfel încât localnicii au fost sfătuiţi să fie precauţi.

Pe de altă parte, miercuri dimineaţă s-a produs un cutremur de 4,2 grade pe Richter la Shobara, un oraş din prefectura Hiroshima (vest), unde ploile au provocat deja pagube de proporţii, astfel încât autorităţile au avertizat populaţia că riscul unor alunecări de teren este acum mai mare, scrie Agerpres.

JMA prevede că până joi dimineaţă să cadă 200 de milimetri de precipitaţii la Kyushu, 180 în regiunea Shikoku (vest) şi 150 de milimetri în centrul ţării.

Noutăţile partenerilor

comentarii: