Opt persoane, răpuse de Covid pe patul de spital, astăzi. Cea mai tânără avea doar 42 de ani

Opt persoane au fost răpuse de Covid-19 în ultimele 24 de ore, anunță Ministerul Sănătății. Dintre victime, cea mai tânără este o femeie de doar 42 de ani. Șase oameni au decedat pe paturile Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău, iar alții doi - în Spitalul Clinic din Bălți. În total, de la începutul pandemiei, 6328 de conaționali au murit din cauza virusului.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, 6 dintre persoanele decedate s-au stins din viață fiind internate în IMSP IMU:

- o femeie de 65 de ani, din UTA Găgăuzia. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, obezitate, pielonefrită cronică, nefropatie.

- o femeie de 42 de ani, din r. Cimișlia. Comorbidități: hepatită, anemie.

 - o femeie de 79 de ani, din r. Orhei. Comorbidități: cardiopatie ischemică, hipertensivă, hipertensiune arterială, pielonefrită cronică, cistită cronică.

- o femeie de 51 de ani, din r. Anenii Noi. Comorbidități: hepatită, nefropatie, cardiopatie, hipertensiune arterială, diabet zaharat.

- un bărbat de 67 de ani, din mun. Chișinău. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, nefropatie, obezitate.

- o femeie de 70 de ani, din UTA Găgăuzia. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, hepatită, anemie.

Alte două persoane au decedat pe paturile Spitatului Clinic din Bălți:

- o femeie de 77 de ani, din r. Soroca.

- o femeie de 91 de ani din mun. Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Astăzi, în țară au fost înregistrate 485 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, dintre care 414 în rândul persoanelor nevaccinate.


Pub