Furturi în lanț într-un sat din Orhei. Victimele au rămas fără bani și bunuri de circa 100.000 de lei

Un bărbat de 49 de ani, domiciliat în orașul Călărași, a fost reținut de oamenii legii, fiind suspectat de comiterea mai multor furturi din locuințe din satul Peresecina, raionul Orhei.

Foto: poza simbol

Suspectul ar avea la activ 6 furturi, săvârșite în luna august 2021. Acesta alegea locuințele la întâmplare și după ce se convingea că proprietarii lipsesc de acasă, pătrundea în interior prin forțarea geamurilor, de unde sustrăgea bunuri de preț, bani şi alte lucruri valoroase, cauzând victimelor pagube materiale în valoare totală de aproximativ 100 mii lei.

Suspectul au fost reținut de polițiști la 17 august, în timp ce se afla în orașul Călăraşi. În timpul audierilor, acesta și-a recunoscut vina.

Bărbatul este reținut pe un termen de 72 de ore, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 4 ani.

Anterior, suspectul a fost condamnat pentru comiterea infracțiunilor patrimoniale, fiind eliberat din penitenciarul Brănești, la 31.03.2021.

La moment, oamenii legii întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație, în vederea întăririi bazei probatorii, stabilirii altor complici a figurantului. Totodată, se întreprind măsuri în vederea stabilirii apartenenței lui la comiterea altor infracțiuni, pe teritoriul Republicii Moldova, se menționează într-un comunicat oficial.


Pub