Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Continuă implementarea Proiectului „Fotbal în școli”

   1547

Primăria Municipiului Chișinău continuă implementarea cu succes a Programului municipal privind dezvoltarea sportului prin crearea claselor specializate la fotbal în instituțiile de învățământ, ciclul gimnazial.

Astfel, testarea aptitudinilor elevilor pentru clasele cu profil „Fotbal” s-au desfășurat pe parcursul zilei de marți la Liceul Teoretic „George Călinescu” și Liceul Teoretic „Gaudeamus”. Totodată, elevii claselor specializate se vor bucura de cele mai bune facilități în cadrul procesului educațional, care presupune 10 ore de fotbal săptămânal pentru disciplina „Fotbal”.

Pe parcursul zilelor următoare aceleași probe vor fi organizate în alte patru instituții din cadrul proiectului menționat. Iar copiii talentați, care nu au posibilitate să facă fotbal decât în timpul școlii, vor putea să-și realizeze visul grație programului implementat de Primăria Municipiului Chișinău „Fotbal în școli".

De asemenea, în cadrul proiectului au fost inițiate lucrările de reabilitare integrală a șase terenuri de fotbal de la liceele: LT „Gaudeamus"; LT „Mihai Viteazul"; LT „Nicolae Iorga"; LT „George Călinescu"; LT „Nicolae Gogol" și LT „Liviu Deleanu", în colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal.

Menționăm că pentru anul academic 2021-2022, în şase instituţii de învățământ secundar, ciclul II din municipiu Chișinău, vor fi organizate clase cu profil sportiv „Fotbal" (25-26 elevi), în cadrul Proiectului pilot „Fotbal în şcoli".