16:08:44 24.04.2024
Stiri

VIDEO // SherifFANTASTICII, în fața unei performanțe ISTORICE. Trioul „extraterestru” Messi, Neymar, Mbappe ar putea veni în R. Moldova

Actualitate 18.08.2021 11:15 Vizualizări3175 Autor: Ziarul National
VIDEO // SherifFANTASTICII, în fața unei performanțe ISTORICE. Trioul „extraterestru” Messi, Neymar, Mbappe ar putea veni în R. Moldova fc-sheriff.com
Adam Traore, eroul meciului FC Sheriff - Dinamo Zagreb


Campioana R. Moldova, FC Sheriff, are șansa să ajungă în premieră în grupele Champions League, cea mai importantă competiție intercluburi din Europa, după ce a învins aseară, pe teren propriu, echipa Dinamo Zagreb, care are un lot cotat la peste 130 de milioane de euro. Tiraspolenii s-au impus cu scorul de 3-0, iar eroul partidei a fost Adama Traore, care a marcat de două ori.

Campioana R. Moldova a început în forță meciul, iar brazilianul naturalizat Luvannor putea deschide scorul în minutul șapte, după ce a zguduit bara. Peste zece minute s-a produs o fază controversată în careul oaspeților. Un jucător al croaților a atins mingea cu mâna, însă arbitrii din camera VAR au considerat că nu se poate de dat penalti. În partea a doua a primei reprize, oaspeții au reușit să echilibreze jocul. Faza-cheie a meciului s-a produs în minutul 45, înainte de a intra la cabine. Cristiano da Silva l-a scos unul la unul pe Adama Traore cu portarul Dominik Livakovici, iar ultimul a înscris cu mult sânge rece pentru 1-0.

Echipa lui Iuri Vernydub a ieșit la fel de concentrată de la cabine și a continuat să pună presiune pe adversarii croați, cărora nu le venea să creadă că pot fi dominați în asemenea hal. În minutul 54, Momo Yansane a reușit o incursiune pe partea stângă și i-a centrat perfect în careu grecului Dimitris Kolovos. Acesta a șutat din prima, fără nicio șansă pentru portarul advers.

Cireașa de pe tort a fost pusă de eroul meciului Adama Traore în minutul 80. „Moldoveanul” Luvannor i-a oferit o pasă genială lui Traore, iar acesta în viteză a șutat printre picioarele lui Livakovici.

Croații au căutat să marcheze măcar un gol, pentru ca să-și ușureze misiunea în meciul retur, însă au lăsat multe spații libere în apărare. Din păcate, jucătorii lui Iuri Vernydub au ratat ocazie după ocazie, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 3-0.

„Astăzi am văzut pe teren o echipă adevărată. O echipă la care poți doar să visezi în calitate de antrenor. Ne-a rămas doar un singur pas ca să ne îndeplinim obiectivul suprem – calificarea în grupele Ligii Campionilor. Sunt satisfăcut de felul în care s-au dăruit pe teren jucătorii mei. Am avut șanse să marcăm mai multe goluri, dar așa este în fotbal. Noi am studiat foarte bine adversarul, iar băieții au fost concentrați din primul și până în ultimul minut”, a declarat după meci antrenorul ucrainean al celor de la FC Sheriff.

De partea cealaltă, antrenorul de la Dinamo Zagreb, Damir Krznar, mai speră că în returul de peste o săptămână echipa sa va reuși să întoarcă rezultatul. „FC Sheriff a fost echipa mai bună astăzi. Noi am arătat jalnic. În repriza secundă am încercat să marcăm și am lăsat spații libere în apărare… Adversarul a profitat de asta. Avem în față o misiune foarte grea. Nu spun că e o misiune imposibilă. Ne vom strădui să obținem în retur rezultatul dorit. Nu ne vom da bătuți atât timp cât mai păstrăm șanse”, a conchis Damir Krznar.

Tiraspolenii și-au asigurat deja un cec de peste 5 000 000 de euro din partea UEFA, dar antrenorul Iuri Vernydub vrea să forțeze, în premieră pentru o echipă din R. Moldova, calificarea în grupele Ligii Campionilor. O eventuală calificare în cea mai importantă competiție intercluburi din Europa este remunerată cu cel puțin 17 000 000 de euro. Cel mai important - calificarea în grupele Ligii Campionilor înseamnă aducerea în R. Moldova a unor jucători de talie mondială, inclusiv Messi, Mbappe, Neymar sau Cristiano Ronaldo.

Returul meciului Dinamo Zagreb – FC Sheriff va avea loc pe 25 august, pe stadionul Maksimir din Zagreb, de la ora 22:00.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md