14:21:12 18.04.2024
Stiri

Conducerea Companiei „Teleradio Moldova”, „obedientă regimurilor” precedente, urmează să fie DEMISĂ. Spicherul Igor Grosu nu a fost impresionat de „REVERENȚELE” făcute în fața sa de către șefii instituției

Actualitate 18.08.2021 11:59 Vizualizări3405 Autor: Ziarul National
Conducerea Companiei „Teleradio Moldova”, „obedientă regimurilor” precedente, urmează să fie DEMISĂ. Spicherul Igor Grosu nu a fost impresionat de „REVERENȚELE” făcute în fața sa de către șefii instituției Captură


Conducerea Companiei „Teleradio Moldova” ar putea fi demisă, deoarece nu ar fi lucrat în interes public și a fost obedientă guvernării lui Vlad Plahotniuc, iar ulterior și celei a lui Igor Dodon. Șefii de la „Teleradio Moldova” ar fi încercat să se pună bine și pe lângă actuala guvernare, însă liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și spicherul Parlamentului, Igor Grosu, susține că lucrurile nu mai pot continua în asemenea mod.

Recent, Igor Grosu a fost invitat la o emisiune la postul public de televiziune și mare i-a fost mirarea că a fost întâmpinat de la poartă de toată conducerea „Teleradio Moldova”. Chiar și așa, Grosu spune că vor fi făcute schimbări la Compania „Teleradio Moldova”.

„Am fost invitat în virtutea funcției de președinte al Parlamentului. Domn’le, am fost întâmpinat chiar de la poartă. Am mai fost la televiziunea națională și știam cărările, cum să ajung la studioul cutare. Mai întrebam de portar unde e studioul cutare. Îmi spunea: mergeți încolo și faceți la dreapta. Dar acum cu tot alaiul deodată. Nici nu m-am așteptat, nu înțelegeam cine ne întâmpină. Noi nu ne dăm cumpărați de aceste reverențe”, a declarat Igor Grosu pentru Cotidianul Live.

Potrivit lui Grosu, televiziunea publică a făcut partizanat politic și nu mai trebuie de admis ca acest lucru să se întâmple și pe viitor. „Televiziunea națională nu lucrează în interes public, a fost obedientă regimurilor. Nu o să le permitem să fie obedienți. Nu pentru asta i-am criticat până acum”, a adăugat Igor Grosu.

Sursa citată a adăugat că și membrii Consiliului Audiovizualului vor fi supuși unei evaluări profesionale.

„Consiliul Audiovizualului va trece prin ceea ce numim noi „evaluarea prestației”. Să vii după campanie și să anunți că un post TV nu a reflectat imparțial, de aceea aplicăm avertizare sau amendă... Lucrurile trebuie făcute la timp. Dacă este minciună sau manipulare, atunci trebuie să le oprești în campanie, atunci când ea produce un efect pe care nu-l mai repari după alegeri”, a conchis Grosu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md