20:04:12 25.04.2024
Stiri

Parlamentul de la Chișinău, la un PAS de a demara negocierile privind CONSTRUIREA podului care va lega Ungheniul de România: Proiect de 40 de milioane de euro

Actualitate 18.08.2021 14:14 Vizualizări1715 Autor: Ziarul National
Parlamentul de la Chișinău, la un PAS de a demara negocierile privind CONSTRUIREA podului care va lega Ungheniul de România: Proiect de 40 de milioane de euro


Parlamentul R. Moldova ar putea aproba săptămâna viitoare proiectul privind inițierea negocierilor asupra Acordului privind construirea podului care va lega Ungheniul din România cu Ungheniul din Republica Moldova.

Documentul a fost avizat astăzi de către Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană.

Acordul ar urma să fie semnat între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova și va stabili aspectele tehnice, financiare, juridice și organizatorice referitoare la construirea, exploatarea, întreținerea și repararea podului rutier de frontieră între cele două state peste râul Prut.

Construcția podului va asigura conexiunea rețelei de drumuri prin partea de vest a R. Moldova, va susține necesitățile cetățenilor pentru mobilitate și va facilita comerțul pe piețele interne și cea internațională.

Finanțarea pentru proiectul tehnic al obiectivului va fi asigurat de Guvernul României, inclusiv evaluarea impactului de mediu, precum și construcția podului propriu-zis și construcția infrastructurii conexe pe teritoriul său.

Republica Moldova ar urma să asigure evaluarea impactului de mediu pe teritoriul său, precum și finanțarea pentru construcția infrastructurii rutiere conexe.

Costul total al lucrărilor este de aproximativ 40 de milioane de euro, Republica Moldova urmând să aloce circa 7 milioane de euro.

Amintim că ministrul Transporturilor și Infrastructurii din Guvernul României, Cătălin Drulă, a anunțat recent demararea lucrărilor pentru reabilitarea și construcția a cinci poduri peste Prut. Este vorba despre podul de la Galați - Giurgiulești, podul de la Ungheni, podul de la Albița - Leușeni, podul de la Sculeni, dar și podul de la Oancea - Cahul.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md