Anunț IMPORTANT de la KIV! Înregistrarea la zbor se deschide cu 3 ore înainte de plecare

18 Aug. 2021, 12:51
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
18 Aug. 2021, 12:51 // Actual //  MD Bani

Aeroportul Internațional Chișinău (KIV) vine cu un anunț important pentru pasageri. În contextul situației epidemiologice din țară, înregistrarea la zbor se deschide cu 3 ore înainte de plecare, iar pasagerii sunt rugați să ajungă la timp.

Despre aceasta a anunțat Aeroportul Internațional Chișinău pe pagina de Facebook.

Stimați pasageri! În legătură cu măsurile “Anticovid” întreprinse pe Aeroportul Chișinău, înregistrarea la zbor se deschide cu 3 ore înainte de plecare. Rugăm să ajungeți la timp!

Amintim că membrii Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică din cadrul Guvernului au anunțat, săptămâna trecută, despre unele măsuri noi epidemiologice.

Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a precizat că, începând cu data de 16 august, în incinta Aeroportului Internațional Chișinău va fi permis doar călătorilor, iar accesul pentru vizitatori și rudele care își petrec sau întâmpină persoane, va fi strict interzis.

Între timp, AIC mai anunță că va crea un grup de lucru pentru soluţionarea aglomeraţiilor pe timp de pandemie.

„Dacă înainte de pandemie, verificarea documentelor pașaportului dura aproximativ 30 de secunde per pasager, acum această procedura durează până la 5 minute. Astfel pe lângă verificarea paşapoartelor, în prezent sunt verificate amănunțit disponibilitatea și corectitudinea completării tuturor documentelor anti-epidemiologice, ținând cont de solicitările ţărilor de destinaţie. De asemenea sunt verificate certificatele de vaccinare, testele PCR pentru COVID-19, testele la anticorpi, hărțile epidemiologice, declarațiile de conformitate privind carantina și, dacă este necesar, autoizolarea”, se arată în postarea AIC.

Controlul acestor documente este o sarcină de mare prioritate impusă de autorităţi, iar verificarea lor se desfășoară cu cea mai mare responsabilitate de către ofițerii Poliției de frontieră. Fiecare tură implică cel puţin 15 persoane şi reprezintă capacitatea maximă a personalului.

Poliţiştii de frontieră fac tot posibilul pentru a se asigura că procesul de verificare este rapid și nu afectează calitatea serviciului. Tototadă, o sarcină importantă este să nu se permită ieşirea sau intrarea în ţară a persoanelor cu documente falsificate.

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 15:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 15:56 // Actual //  Lupu Eduard

Preţul aurului a continuat să se situeze aproape de maximele record la câteva zile după ce tensiunile din Orientul Mijlociu au explodat, sporind interesul investitorilor pentru activele sigure, scrie CNBC.

Preţul aurului a înregistrat recent o nouă creştere record ajungând până la la 2.383 de dolari pe uncie (28 de grame), iar analişti sunt de părere că mai este loc de creştere, în cele mai optimiste scenarii ajungând la 3.000 de dolari.

„Raliul recent al aurului a fost impulsionat de tensiunea geopolitică şi coincide cu niveluri record ale indicilor de acţiuni”, subliniază gigantul american Citibank într-un raport.
Cererea pentru activul de refugiu a crescut pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, după ce Iranul a lansat peste 300 de drone şi rachete direct asupra Israelului – majoritatea fiind interceptate, datorită sistemului de apărare antiaeriană Iron Dome.
Observatorii pieţei monitorizează îndeaproape o potenţială ripostă din partea statului evreu, care a promis să „ceară un preţ” din partea Iranului.

O ripostă semnificativă ar putea duce la un conflict mai amplu, ceea ce ar declanşa, în consecinţă, noi investiţii în aur, precum şi o revenire a preţului petrolului şi o întărire a dolarului american, a declarat Bartosz Sawicki, analist de piaţă la firma de servicii financiare Conotoxia fintech.

Aurul, care îşi păstrează valoarea de investiţie ce oferă acoperire împotriva inflaţiei, tinde să aibă performanţe bune în perioadele de incertitudine economică, când investitorii se îndepărtează de activele mai riscante, cum ar fi acţiunile.

Preţul lingourilor a atins vinerea trecută un maxim istoric de 2.448,80 dolari pe uncie în cursul zilei.

Preţul aurlui a fost în plină ascensiune de la începutul anului, urcând cu peste 15% de la începutul anului până în prezent, pe fondul unui cocktail de factori, printre care se numără o explozie a băncilor centrale la nivel mondial, tensiunile geopolitice şi aşteptările privind reducerea ratelor de către Rezerva Federală a SUA.

Preţul aurului are, de obicei, o relaţie inversă cu ratele dobânzilor. Pe măsură ce ratele dobânzilor scad, aurul devine mai atractiv în comparaţie cu activele cu venit fix, cum ar fi obligaţiunile, care ar aduce randamente mai slabe.

Inflaţia peste aşteptări din martie a împins înapoi aşteptările pieţei privind o reducere a ratelor până în septembrie, iar acum se aşteaptă la două reduceri de rate în loc de trei.

Săptămâna trecută, Goldman Sachs a vorbit despre piaţa aurului ca fiind înr-un „bull market de nezdruncinat” şi şi-a revizuit în creştere ţinta de preţ pentru metalul galben de la 2.300 de dolari pe uncie la 2.700 de dolari până la sfârşitul anului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău