Demonstrat științific: Succesul nostru depinde de cu cine ne căsătorim

18 Aug. 2021, 14:35
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
18 Aug. 2021, 14:35 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Cercetările au arătat că persoanele care au un sprijin puternic de la o altă persoană importantă pentru ei sunt mai susceptibile de a aborda și soluționa problemele dificile.

Indiferent dacă îți dai seama sau nu, succesul și perspectiva ta asupra vieții depind în mare măsură de oamenii cu care te înconjori. Potrivit oamenilor de știință, succesul este în mare măsură determinat de persoana cu care te căsătorești.

De exemplu, un studiu recent publicat de Universitatea Carnegie Mellon arată că un soț poate avea un impact uriaș asupra deciziilor pe care le luați, contribuind sau împiedicându-vă succesul.

S-a dovedit că persoanele care au sprijin de încredere în persoana celei de-a doua jumătăți sunt mai predispuse să „își permită să reușească în viață”.

Oamenii care sunt susținuți de un partener tind să abordeze probleme mai complexe. Oamenii de știință au ajuns la această concluzie după ce au studiat viața a 163 de cupluri căsătorite. Fiecare dintre parteneri a primit o alegere: să rezolve o problemă simplă sau să concureze pentru un premiu. În același timp, cercetătorii au documentat cu atenție toate conversațiile dintre soți.

După cum sa dovedit, participanții la experiment care au primit mai mult sprijin de la partenerul lor au fost mai susceptibili să fie de acord să lupte pentru recompense. În schimb, cei care au fost mai puțin susținuți activ în familie au făcut alegerea în favoarea unei sarcini simple.

Dar cercetările nu s-au încheiat aici. Când cercetătorii au contactat aceleași cupluri șase luni mai târziu, au descoperit că cei care au concurat pentru premiu au relații mai puternice, au îmbunătățit bunăstarea și au sporit fericirea generală în comparație cu cei care au ales să se abțină de la competiție.

Potrivit lui Brooke Feeney, profesor de psihologie și autor al studiului, echipa de cercetare a reușit să demonstreze că sprijinul pe care îl primesc oamenii atunci când iau decizii importante (cum ar fi alegerea unui nou loc de muncă sau extinderea cercului de cunoștințe) le afectează foarte bine viitorul.

Un partener fie vă ajută să reușiți, motivându-vă să profitați de oportunitățile care vi se deschid, fie vă împiedică să faceți acest lucru, ceea ce face mai puțin probabil să profitați de oportunitățile de creștere existente.

Cupluri celebre confirmă descoperirile oamenilor de știință

Probabil cea mai bună dovadă a teoriei oamenilor de știință sunt cele mai faimoase cupluri ale timpului nostru. Barack și Michelle Obama, Mark Zuckerberg și Priscilla Chan, Jay-Z și Beyonce sunt doar câteva dintre alianțele mai iconice.

Toți provin din lumi diferite și lucrează în domenii diferite, dar fiecare recunoaște același adevăr: nu ar fi obținut niciodată succes dacă nu aveau ajutorul celor dragi.

În 2011, într-un interviu cu Oprah Winfrey, fostul președinte american Barack Obama a recunoscut:

„Desigur, toate realizările mele ar fi fost imposibile fără Michelle. Anterior, m-ai întrebat ce mă ajută să rămân nebun, să echilibrez și să gestionez stresul. Ei bine, aceasta este doar această femeie frumoasă. Nu este doar o primă doamnă minunată, ci este sprijinul meu. Și mă bazez foarte mult pe ea în fiecare zi „.

Un alt exemplu este Mark Zuckerberg și discursul său de deschidere pentru studenții de la Harvard în 2017. Fondatorul rețelei sociale Facebook și-a dedicat toată munca soției sale:

„Priscilla este cea mai dragă persoană din această lume, deci căsătoria cu ea este cel mai important lucru pe care l-am construit în viața mea”.

Cu toate acestea, nu numai femeile își pot întreține soții. RnB Queen Beyonce crede, de asemenea, că a avut succes datorită sprijinului soțului ei, Jay-Z. Potrivit cântăreței, el o ajută în absolut tot:

„Nu aș fi devenit femeia pe care o vezi acum dacă acest bărbat nu m-ar fi așteptat acasă. Cunoașterea faptului că este acolo este cheia succesului meu „.

Concluzie

Fiecare dintre noi definește conceptul de succes în felul său. Poate că unii dintre voi nici nu se gândesc la căsătorie, dar nu puteți nega existența acelor sentimente minunate cu care persoana iubită vă umple viața.

A fi în preajma cuiva care crede în tine și te motivează să joci la scară mare este de neprețuit. Relațiile de acest gen nu numai că te ajută să obții succes, dar te fac și fericit și recunoscător.

De asemenea, ei spun că succesul pare mai mic dacă nu ai cu cine să-l împărtășești.

Realitatea Live

23 Apr. 2024, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Apr. 2024, 14:24 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, 23 aprilie, a intrat în vigoare Convenția dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii și fraudei fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Chișinău la 15 iunie 2022. Prevederile acestei Convenții se aplică începând cu 1 ianuarie 2025, anunță Ministerul de Externe.

Implementarea Convenției marchează un pas semnificativ în dezvoltarea relațiilor economice dintre Republica Moldova și Franța. Eliminarea dublei impuneri pentru persoanele fizice și juridice va consolida legăturile economice dintre cele două țări și va spori atractivitatea Republicii Moldova pentru investitorii francezi. Cadru legal și fiscal propice va fi un factor important pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor în Republica Moldova.

Convenția are drept scop, de asemenea, consolidarea sistemelor financiare și fiscale din cele două țări. Prin coordonarea acțiunilor și schimbul eficient de informații în domeniul fiscal, se va contribui la avansarea dialogului economic moldo-francez și la realizarea proiectelor investiționale de interes comun. Această cooperare va consolida în continuare relațiile bilaterale și va crea oportunități noi pentru ambele țări în ceea ce privește dezvoltarea economică și comercială.

Prin intrarea în vigoare a acestei Convenții, se întăresc bazele unei colaborări mai strânse între Republica Moldova și Franța în domeniul fiscal și economic, consolidând încrederea reciprocă și promovând un mediu de afaceri favorabil și transparent.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău