(video) Tineri din Chişinău au răpit o maşină, după care au filmat cum se plimbă cu ea şi cum îi dau foc

Un tânăr în vârstă de 18 ani și doi minori de 17 ani, locuitori ai capitalei, au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sectorului Rîșcani pentru răpirea unui automobil. Aceştia s-au plimbat cu el şi după asta i-au dat foc!

La 5 august curent, polițiștii au fost sesizați de un bărbat în vârstă de 42 de ani, comunicând că i-a fost răpit automobilul de model Nissan Micra, care fusese parcat în curtea blocului de locuit de pe str. Bogdan Voievod. Suma prejudiciului a fost estimată la 32.000 de lei.

În cadrul acțiunilor de investigație s-a stabilit că suspecții în comiterea infracțiunii au făcut filmulețe video cum se plimbă cu automobilul răpit, iar ulterior i-au dau foc și îl abandonează. Toate imaginile video le-au publicat pe TikTok.

Depistați şi reținuti, în cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina, comunicând că au răpit automobilul cu scopul de a se plimba prin oraș, după care le-a venit ideea de a face conținut video pentru a cumula like-uri. De notat că tinerii nu sunt la prima abatere, anterior fiind cercetați penal pentru infracțiuni similare și jafuri.

Actualmente tânărul de 18 ani este plasat în arest pentru 30 de zile, iar minorii sunt cercetați penal în stare de libertate. Aceștia riscă pentru “Răpirea mijlocului de transport” amendă în mărime de până la 67.500 lei sau până la cinci ani de închisoare.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/