Contrabanda cu țigări, țintă prioritară pentru Poliția de Frontieră a R. Moldova și Serviciul de Grăniceri din Ucraina

Ilie Gulca
18/08/2021

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova și Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei identifică noilor mecanisme de interacțiune pentru a combate criminalitatea transfrontalieră, în special schemele de contrabandă cu țigarete. Despre acest lucru s-a menționat miercuri într-un comunicat al Poliției Frontieră al Republicii Moldova.

„Șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi a avut o conversație telefonică cu omologul său ucrainean, Serhii Deineko, în cadrul căreia au fost abordate elemente-cheie ce țin de activitatea comună la frontiera de stat”, informează Poliția de Frontieră pe pagina sa de Facebook.

La fel, șeful Poliției de Frontieră a informat omologul său ucrainean cu privire la noile măsuri de prevenire şi control al infecţiei COVID-19 la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova, aprobate prin Hotărârea nr. 59 din 13 august 2021 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Cei doi oficiali au făcut un schimb de date despre situația operativă la frontiera moldo-ucraineană, continuă sursa citată, și au convenit asupra unor acțiuni eficiente de fluidizare a traficului transfrontalier determinat în ambele state de sărbătorirea sărbătorilor naționale.

Potrivit unei anchete ale Centrului de Investigații Jurnalistice din Moldova, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova au fost importate 145 de tiruri cu țigări în primele nouă luni ale anului 2020..

Odată aduse țigările în Transnistria, fără a fi declarate, o parte infimă se păstrează pentru consum local, iar cea mai mare parte este introdusă prin contrabandă în Moldova, Ucraina, România, Polonia și alte state ale UE.

 

 

Ilie Gulca
18/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii