„Nu e mare mirare”. Reacția ministrului Litvinenco la avizul negativ al Procuraturii despre proiectul cu privire la evaluarea activității procurorului general

Ilie Gulca
18/08/2021
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, nu este surprins de avizul negativ al Procuraturii Generale privind proiectul pentru modificarea Legii nr. 3/2016 cu privire la Procuratură. Procuratura Generală susține că autorii proiectului cu pricina urmăresc revocarea procurorului general Alexandr Stoianoglo.

„Opinii critice au fost în special de la Procuratură. Nu e mare mirare. Pe mine personal nu m-a mirat acest aviz. Ar fi fost de mirare dacă Procuratura venea și spunea că proiectul este bun (…) Din păcate, opinia lor (Procuraturii – n.r.) este că nimic nu trebuie schimbat. Suntem țara cu o Procuratură mai bună decât în Germania. Lucrul ăsta, pe mine personal, mă lasă să cred că Procuratura nu este obiectivă în aprecierile sale”, a declarat Litvinenco în cadrul unei conferințe susținute miercuri la Parlament.

Toate comentariile privind proiectul pentru modificarea Procuraturii, a adăugat ministrul Justiției, vor fi analizate pe platforma Comisiei juridice.

„Vom examina propunerile care vor îmbunătăți textul proiectului. Le vom trece cu vederea pe cele care spun că la ei totul e bine. Au fost și propuneri pe care le considerăm relevante pentru lectura finală a acestui proiect de lege”, a adăugat Litvinenco.

Procuratura Generală a avizat negativ proiectul pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură. Reprezentanții procuraturii susțin că urgența cu care se acționează contravine cerințelor legislative care reglementează procedura de examinare și adoptare a actelor legislative.

Reprezentanții procuraturii afirmă că proiectul în forma în care a fost votat în prima lectură este un document care nu a trecut etapele obligatorii stabilite de lege pentru obținerea calității juridice de proiect al unui act normativ.

Ilie Gulca
18/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii