/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Doi moldoveni, prinși cu acte false la trecerea frontierei cu România

18 august 2021, ora 17:00

Doi moldoveni sunt cercetați pentru deținerea și folosirea actelor falsificate. Cazurile au fost înregistrare marți, 17 august, la punctele de trecere a frontierei (PTF) Sculeni și Giurgiulești-Galați.

Primul suspect este un tânăr din raionul Căușeni. Acesta se afla la volanul unui autoturism de model Mercedes Benz, înmatriculat în Polonia și s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, la PTF Giurgiulești-Galați. În urma unui control, polițiștii de frontieră au depistat că permisul de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile poloneze, prezenta suspiciuni de falsificare.

Fiind efectuate verificări suplimentare, s-a dovedit că actul era unul fals. La audieri, moldoveanul de 23 de ani a declarat că permisul l-ar fi obținut în urma efectuării unui curs specializat la Varșovia, Polonia. Tânărul era convins de veridicitatea actului, deoarece l-ar fi obținut după trei luni de studii și susținerea unui examen.

Tânărul și-a continuat călătoria în calitate de pasager.

Cel de-al doilea moldovean cercetat este locuitor al raionului Ocnița. În urma controlului pe direcția de ieșire din Republica Moldova, la PTF Sculeni s-a apropiat un microbuz de rută cu destinația Germania. În timpul verificărilor actelor de călătorie, unul din pasageri nu a recunoscut că deține și alte documente. Polițiștii de frontieră au efectuat un control adițional.

În geanta acestuia a fost depistată o carte de identitate românească, în care s-au identificat semne de falsificare. Conform declarațiilor, suspectul și-ar fi perfectat actul pentru a se putea angaja în câmpul muncii în Germania, iar complice i-a fost un bărbat din România. Cei doi s-au întâlnit la o piață din București și în decurs de trei zile a primit documentul, contra sumei de 150 de euro.

Documentele au fost reținute de către autorități pentru a fi transmise spre expertiză. Oamenii legii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram