Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea celui de-al doilea Maraton de imunizare antiCOVID-19 pentru cadrele didactice la Centrul municipal de vaccinare

   2040

Primăria municipiului Chișinău informează că vineri și sâmbătă (20-21 august 2021), în intervalul orelor 08:00-17:00, la Centrul municipal de vaccinare (str. Petru Rareş, 18) se va desfășura cel de-al doilea Maraton de Vaccinare pentru cadrele didactice cu genericul „Hai la școală în siguranță”! La eveniment sunt așteptați să se imunizeze împotriva COVID-19 toți angajații din sistemul educațional din capitală: cadrele didactice și personalul auxiliar.

Acțiunea are loc în contextul în care municipalitatea își propune asigurarea procesului educaţional cu prezenţa fizică în sălile de clasă a profesorilor şi elevilor.

Vineri, în prima zi a evenimentului, sunt invitate pentru imunizare cadrele didactice și personalul auxiliar din învăţământul general (şcoli, grădiniţe), iar sâmbătă sunt programați să primească serul antiCOVID angajaţii Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului şi cei ai Direcţiei Cultură.

La maraton vor fi disponibile vaccinuri de la diverși producători:Pfizer, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Sinovac.

Vaccinul este administrat gratuit, în baza actului de identitate, după principiul primul venit, primul servit.

Capacitatea Centrului municipal de vaccinare este de 1200 de persoane pe zi.

Primăria Chișinău va asigura buna organizare a procesului de imunizare: în preajma Centrului municipal de vaccinare vor fi instalate corturi anticaniculă. Tot aici va fi mobilier urban şi apă potabilă, iar polițiștii și voluntarii de la Centrul municipal de Tineret Chişinău vor fi prezenți pentru a ajuta la necesitate.