image
Sursa foto: jurnal.md

Locuitorii a 42 de apartamente sunt evacuați de urgență; Blocul, avariat de ploi, riscă să se prăbușească

În această dimineață primarul de Hâncești, Alexandru Botnari, a dispus evacuarea de urgenţă a tuturor locuitorilor şi a bunurilor din imobilul de pe str. Mihalcea Hâncu 121, din or. Hâncești. În urma ploilor abundente, săptămâna trecută aici au apărut fisuri mari în întreaga structură a imobilului. Experții au evaluat riscurile și au constatat că există pericole de a se prăbuşi.

Membrii Comisiei Situații Excepționale din Hâncești care au evaluat situația la fața locului au constatat că fisurile de pe tavan și pereți pe care le-au măsurat săptămâna trecută, între timp s-au lărgit. Ca rezultat, s-a decis evacuarea oamenilor din cele 42 de apartamente.

„Situația este foarte complicată, imobilul fiind deplasat cu circa 30 cm, astfel existând un mare pericol de prăbuşire. Comisia Situaţii Excepţionale a municipiului Hânceşti s-a convocat în ședință și a decis evacuarea oamenilor în regim de urgență”, a precizat primarul de Hâncești, Alexandru Botnari, citat de Info Curier Hâncești.

Locuitorii blocului au fost îndemnați să-și găsească un domiciliu temporar, până autoritățile vor identifica o soluție.

Primăria a solicitat suportul Centrului de Verificare şi Expertizare a Construcţiilor, a Inspecţiei de Stat în Construcţii şi a Guvernul R. Moldova pentru a ajuta oamenii care s-au pomenit în prag de toamnă pe drumuri.

ss
ss

Noutăţile partenerilor

comentarii: