image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Averea lui Igor Dodon, în vizorul ANI; Șefa instituției: „Sper să avem un rezultat în timpul apropiat”

Fostul președinte Igor Dodon este cercetat de Autoritatea Națională de Integritate privind controlul averilor, care s-a autosesizat din oficiu, în baza investigațiilor jurnalistice, dar și în baza a mai multor sesizări oficiale parvenite la autoritate

„N-o să intru în detalii, pentru că este o procedură de control acum la autoritate în derulare, pentru a nu admite careva imixtiuni sau influențe asupra inspectorului care examinează cazul. Tot ce a fost în presă, în investigațiile jurnalistice, poze, documente au fost transmise către inspectorul de integritate pentru a fi examinate și a se expune. Sper că identificăm mijloacele esențiale pentru a proba și a demonstra aceste probe”, a declarat șefa ANI, Rodica Antoci, într-un interviu pentru Anticoruptie.md.

Șefa ANI mai spune că în cazul lui Igor Dodon ar fi trebuit să demareze controale și alte instituții abilitate, întrucât el este funcționar public de mai mult de zece ani.

„Subiectul dat al declarării nu este un subiect de patru ani cât a deținut mandatul de președinte de țară, dar este un subiect, un funcționar, care din 2000 a deținut funcții publice în Republica Moldova și urma să fie examinat și în acea perioadă de acele instituții publice abilitate, competente, care au asemenea atribuții de control. Sper sa avem un rezultat în timpul apropiat de la inspectorul de integriate și ei să facă dovada tuturor mijloacelor probante, diligență și curajul necesar”, a adăugat Rodica Antoci.

Pentru ultimii doi ani, conform declarației depusă la CEC, Igor Dodon a raportat venituri din funcția de președinte de țară de circa 548 de mii de lei. După încheierea mandatului, acesta nu a mai avut venituri.

Noutăţile partenerilor

comentarii: