(video) „Din suflet, pentru poporul elen!”. Pompierii moldoveni, petrecuți cu aplauze și multă recunoștință

Pompierii Inspectoratul General pentru Situații de Urgență care au luptat cu incendiile forestiere în Grecia vor ajunge astăzi acasă. După nouă zile de misiune salvatorii urmează să ajungă în Republica Moldova. Aceștia au intervenit în lichidarea incendiilor pe suprafețe extinse, defrișarea arborilor afectați de ardere, dar și identificarea focarelor ascunse.

Foto: dse.md

Pompierii moldoveni au lucrat în împreună cu salvatorii români, făcând echipă comună. Salvatorii au fost coordonați de ofițerii eleni și au primit misiunile într-o bază operațională din regiunea Prokopion. În total aceștia au stins incendii forestiere pe insula Evia, unde au identificat focare de ardere, au lichidat incendii și au salvat animale.

Pe parcursul misiunii în statul elen angajații IGSU au stins peste 420 de focare de ardere în fondul forestier, au defrișat 22 de arbori, precum și au refulat peste 30000 l de apă. Toate acțiunile echipei s-au desfășurat pe o suprafață de 300 ha. La încheierea misiunii pompierii moldoveni au fost mulțumiți de autorități dar și de băștinași pentru eforturile depuse în lichidarea consecințelor devastatoare a incendiilor forestiere.

Minute în șir coloana de autospeciale a pompierilor moldoveni și români a fost aplaudată de oamenii din zonă, iar unii dintre ei au ținut să le mulțumească personal pentru ajutor și sprijin. Angajații IGSU urmează să ajungă în Republica Moldova în această seară, iar la sediul instituției aceștia vor fi așteptați de conducere, rude, colegi și apropiați.


Pub