(video) „Dacă o să cunoașteți detalii, nu o să fie interesant”: Militarii, toți vaccinați, în plină repetiție pentru parada de Ziua Independenței

Cei 1290 de militari din cadrul Ministerului Apărării și colaboratori ai Ministerului Afacerilor Interne au participat astăzi la prima repetiție pentru parada militară, care avea loc pe 27 august, în Piața Marii Adunări Naționale. Și în următoarele zile vor avea loc alte repetiții, care vor fi organizate la primele ore ale dimineții pentru a nu perturba traficul sub Podul din cartierul Telecentru, dar și în centrul capitalei. În acest sens au fost alocați 2,5 milioane de lei, dar în opinia autorităților suma finală va fi mai mică întrucât anul acesta nu va fi implicată tehnica militară și specială. Ce ține de situația Covid, toți participanții la paradă sunt vaccinați, medicii monitorizează starea lor, iar măsurile pentru prevenirea răspândirii Covid sunt respectate. Ministrul întrebat anul acesta va fi vreun element de surpriză la paradă, a spus că nu va oferi detalii pentru a nu strica surpriza. „O să vedeți, dacă o să cunoașteți detalii, nu o să fie interesant la cetățeni”, a menționat acesta.

Foto:

„Aniversarea a trei decenii de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova este un eveniment important pentru toți cetățenii țării, iar participarea la parada militară este o onoare pentru fiecare militar. Iată de ce este necesar să ne antrenăm asiduu pentru a avea o prestație bună în Piaţa Marii Adunări Naţionale . Până în prezent, efectivele s-au antrenat în unitățile din care fac parte, iar astăzi s-au întrunit pentru a defila împreună. Antrenamentele se vor desfășura cu respectarea tuturor normelor anti-Covid, iar toți participanții sunt vaccinați”, a spus Anatolie Nosatîi.

Totodată, ministrul Nosatîi a specificat că în scopul evitării blocării traficului rutier, dar și pentru reducerea cheltuielilor, în acest an la parada militară nu va fi implicată tehnica militară și specială.

La parada din 27 august vor participa 800 de militari din garnizoanele Bălți, Cahul și Chișinău, și respectiv 420 de angajați ai subdiviziunilor MAI, o formațiune de veterani, precum și orchestra mixtă formată din Orchestra Prezidențială și orchestrele din structurile MAI.

Antrenamentele comune vor avea loc în perioada 17-19 august, în intervalul orelor 8:00-11:00, sub podul de pe șoseaua Hâncești, cartierul Telecentru. În zilele de marți, miercuri și joi accesul transportului auto pe tronsonul șoselei Hîncești, sectorul Telecentru, va fi restricționat în intervalul orelor 7:00-12:00.



Pub