Ar fi pus peste 8 mii de euro în buzunar, bani întroși într-un dosar de furt și a mai cerut și 400 de euro pentru a mușamaliza cauza: Un polițist, reținut

Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne (SPIA al MAI), sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Centru, au documentat acțiunile pretins ilegale ale unui ofițer superior de investigații din cadrul Inspectoratului de Poliție Centru al DP mun. Chișinău. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

Foto: SPIA

Astfel, pentru a nu fi atrasă la răspundere penală într-un pretins caz de furt a 10 000 euro, săvârșit de către o persoană minoră, care se află în grad de rudenie cu persoana care a denunțat cazul, polițistul ar fi extorcat și primit de la aceasta 400 de euro.

Totodată, funcționarul public cu statut special ar fi primit în două tranșe suma de 8 390 de euro din banii sustrași de minoră, însă fără a întocmi actele procesuale de ridicare a acestora.

Pe acest caz, Procuratura mun. Chișinău, Oficiul Centru, a pornit cauza penală în baza prevederilor art. 324 alin. (2) lit. b) și c) (Corupere pasivă) Cod penal al Republicii Moldova.

Subsecvent, la 16 august 2021, în cadrul cauzei penale, au fost efectuate percheziții în biroul de serviciu al bănuitului, în rezultatul cărora a fost depistate obiecte și documente care eventual ar avea tangență la caz.

În rezultatul măsurilor procesuale efectuate, angajatul a fost reținut pentru 72 de ore, conform prevederilor art. 166 Cod procedură penală al Republicii Moldova.

Subsidiar, urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și posibila implicare și a altor persoane, care eventual ar avea tangență cu acest caz.


Pub