Grigorișin a preluat interimatul funcției de primar de Bălți: Voi activa doar până pe 1 septembrie

Unul dintre viceprimarii de la Bălți, Nicolai Grigorișin, va asigura interimatul funcției de primar, doar pentru 2 săptămâni, până pe 1 septembrie. Anunțul a fost făcut de către acesta, astăzi, într-o postare pe pagina sa de facebook.

Foto:

Primarul de la Bălți, Renato Usatîi, declară că nu s-a răzgândit în privința demisiei sale. Într-un live pe facebook, acesta a chemat bălțenii la o întâlnire în care își va prezenta raportul de activitate și acțiunile pe care nu a reușit să le facă în calitate de primar. „Cred că este bine să ne privim în ochi, cu mare drag voi răspunde la orice întrebare”, a spus Usatîi.

Renato Usatîi și-a anunțat demisia, după rezultatele scrutinuluiparlamentar din 11 iulie. Într-un live pe Facebook, Usatîi a declarat că votul cetățenilor a demonstrat că orașul Bălți „nu vrea un gospodar, ci un politician”, motiv pentru care pleacă în concediu, iar la revenire va demisiona din funcție ca să ofere bălțenilor „posibilitatea să-și aleagă un alt conducător”.

Mai mulți locuitori din Bălți au ieșit la un meeting în susținerea primarului Renato Usatîi. Oamenii au declarat că nu vor ca orașul să ajungă în mâinile altor politicieni, că nu-și pot reveni după alegeri și se întreabă „ce rău a făcut Usatîi?”. Unele surse spuneau că meetingul este organizat de Usatîi, iar unii oameni ar fi plătiți. Una dintre participante a negat aceste informații. „Noi nu am primit bani și nici hrișcă”.

Blocul socialiștilor și comuniștilor a câștigat în orașul condus de primarul de Renato Usatîi. Astfel, 17692 de bălțeni au votat pentru BECS. Partidul Acțiune și Solidaritate a fost votat de 12040 de alegători, iar Blocul electoral „Renato Usatîi” a primit 9994 de voturi.

Usatîi a fost primar la Bălți timp de două mandate. Prima dată a fost ales în 2015, iar al doilea mandat l-a câștigat în 2019.


Pub