(video) Și-au întâmpinat eroii: Pompierii au revenit acasă, după misiunea de foc din Grecia

Pompierii moldoveni care au fost în misiune în Grecia pentru a ajuta statul în lupta cu flăcările astăzi au ajuns în țară. Aceștia au fost întâmpinați în această seară, în cadrul unei ceremonii, la care au participat și membrii familiilor plini de emoții. La eveniment a participat și conducerea MAI și a IGSU.

Foto:

„Bine ați venit acasă, colegii mei. V-ați dedicat cu mare dăruire în această misiune. Sunt mândru, că în pofida faptului că suntem o țară mică, avem o inimă mare. Vă mulțumesc pentru implicare, dedicație, eroism, să ne fiți în paza Domnului”, a declarat șeful IGSU, Mihail Harabagiu.

„Eu vă felicit și mulțumesc că ați încheiat cu succes această misiune internațională și ați revenit acasă. Eu mă bucur să fiu aici să vă întâmpin”, a declarat ministra, Ana Revenco.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență detașați în Grecia și-au încheiat ieri activitatea. Pompierii moldoveni au stins incendii forestiere pe insula Evia, unde în comun cu colegii români au identificat focare de ardere, au lichidat incendii și au salvat animale.

Pe parcursul misiunii în statul elen angajații IGSU au stins peste 420 de focare de ardere în fondul forestier, au defrișat 22 de arbori, precum și au refulat peste 30000 litri de apă. Toate acțiunile echipei s-au desfășurat pe o suprafață de 300 de hectare.



Pub