Principală  —  IMPORTANTE   —   Ministra de Interne, după întrevederea…

Ministra de Interne, după întrevederea cu șeful Delegației UE în R. Moldova: „Contăm pe sprijinul Uniunii Europene în reformele din cadrul MAI”

Ministra Afacerilor Interne Ana Revenco a avut marți, 17 august, o întrevedere cu Ambasadorul Uniunii Europene în R. Moldova, Peter Michalko, care se află la final de mandat.

Potrivit unei note emise de către MAI, oficialii au discutat despre agenda de reforme pe care și-o propune conducerea sistemului afacerilor interne pentru îmbunătățirea calității serviciilor oferite cetățenilor și restabilirea sentimentul de siguranță în societate, precum și despre cooperarea cu partenerii europeni pentru realizarea acestor reforme și consolidarea capacităților angajaților și subdiviziunilor din sistem, un sistem cu un potențial enorm de dezvoltare.

„Avem nevoie de acest sprijin pentru programele de digitalizare și tehnologii Informaționale, de gestionarea migrației, de dezvoltare a capacităților în situațiile de urgență, de management al frontierelor și în alte domenii, ce vor fi realizate în sistemul afacerilor interne,” a menționat Ana Revenco.

Ministra i-a mulțumit Ambasadorului Michalko pentru activitatea prodigioasă în timpul mandatului său din țara noastră, dar și pentru solidaritatea Uniunii Europene cu cetățenii Republicii Moldova și ajutorul oferit în lupta cu pandemia de Covid-19.

La rândul său, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova a reconfirmat deschiderea UE de a continua sprijinirea transformărilor din cadrul MAI și racordării sistemului la standardele europene.